Jelgavā atkal kārtējo reizi bijuši divi gadījumi, kad, uzdodoties par sociālajām darbiniecēm, tikušas apkrāptas gados vecākas sievietes.
Jelgavas Pilsētas un rajona pašvaldības policija norāda, ka vispirms 24. oktobrī pie kādas sievietes bija atnākušas divas sievietes un stādījušās priekšā kā sociālās darbinieces. Sievietes bijušas no 35 līdz 45 gadu vecas, viena ar tumšiem, otra - gaišiem matiem. Ieguvušas 1930. gadā dzimušās dzīvokļa īpašnieces uzticību, tās iekļuvušas dzīvoklī. Sievietes sacījušas, ka jāsamaksā par medicīnisko apdrošināšanas polisi un no Jelgavas pašvaldības tiks saņemti pārtikas produkti. Īpašniece noticējusi un iedevusi 20 latus. Sievietes solījušas atgriezties, tomēr nav atgriezušās.

Savukārt otra, atšķirīga krāpšana reģistrēta 4. decembrī, kad bija apmānīta kāda 1926. gadā dzimusi sieviete.

Patlaban policijā par krāpšanām uzsākti kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 177.panta 2.daļas "Par krāpšanu, ja tā izdarīta atkārtoti vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās". Par šādu nodarījumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem vai ar mantas konfiskāciju, vai ar naudas sodu līdz simt minimālajām mēnešalgām.

Turpinās izmeklēšana, un policija pārbauda vai no šāda veida krāpnieciskām darbībām nav cietušas vēl citas personas.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!