Jelgavā pie diviem vīriešiem atrasti un atsavināti divi kilogrami narkotikas saturoši magoņu augi un šļirce, portālu "Delfi" informēja Jelgavas pilsētas un rajona policijas pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.
Profilaktiskā reida laikā Jelgavā, Satiksmes ielā pie diviem aizturētajiem 1980.gadā un 1981.gadā dzimušajiem vīriešiem atsavināti divi kilogrami narkotikas saturoši magoņu augi un šļirce. Abi aizturētie ir narkotisko vielu lietotāji un viens no viņiem ir agrāk tiesāts.

Aizturētie ievietoti Īslaicīgā aizturēšanas vietā un tiek lemts jautājums par drošības līdzekļa piemērošanu.

Uzsākts kriminālprocess par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu, ja tās izdarītas atkārtoti vai ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai persona, kas agrāk izdarījusi narkotisko vai psihotropo vielu nolaupīšanu, vai ja tās izdarītas ar narkotiskajām vai psihotropajam vielām lielā apmērā. Likums pa r šādu pārkāpumu paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Notiek pirmstiesas izmeklēšana.

Kopumā reida laikā ceturtdien Jelgavā aizturēja septiņas personas, no kurām piecas par narkotisko vielu lietošanu, bet divas par glabāšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!