Foto: Shutterstock
Svētdien kādā dzīvoklī Kazarmes ielā, Jelgavā, atrasts 1963. gadā dzimuša vīrieša līķis, un aizdomās par nozieguma izdarīšanu aizturēti 1991. un 1982. gadā dzimuši vīrieši, kuri jau iepriekš vairākkārt tiesāti, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā (VP).

Saskaņā ar VP sniegto informāciju, abi vīrieši, būdami stiprā alkohola reibumā un greizsirdības motīvu vadīti, 4. septembra pēcpusdienā ieradušies dzīvoklī pie 1963. gadā dzimušā vīrieša. Starp viņiem sācies konflikts, kā rezultātā 1963. gadā dzimušajam nodarīti smagi miesas bojājumi un vīrietis gājis bojā.

Tiesa abiem aizturētajiem piemērojusi drošības līdzekli – apcietinājumu.

Uzsākts kriminālprocess pēc krimināllikuma 125. panta 3. daļas "Par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei, vai par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa", kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Izmeklēšanas tiks pārbaudīta abu vīriešu saistība citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!