Foto: F64
Jelgavas prokuratūras prokurors 23. novembrī tiesai nodevis krimināllietu, kurā kāds vietējais iedzīvotājs apsūdzēts par smaga miesas bojājuma nodarīšanu bezpajumtniekam, kurš no gūtajām traumām miris.

Kā portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina, personai celta apsūdzība par smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei.

Jūlija beigās apsūdzētā persona alkohola ietekmē kādā dzīvojamās mājās kāpņu telpā Jelgavā, aiz dusmām uz bezpajumtnieku nodarījis viņam smagus miesas bojājumus. Saskaņā ar prokuratūras sniegto informāciju, bezpajumtnieks bieži uzturējies minētajā kāpņu telpā un sava izskata, nepatīkamās smakas un alkohola reibuma dēļ traucējis apsūdzētajam.

Apsūdzētais vairākkārt sitis pa vīrieša ķermeni, nodarot miesas bojājumus ķermeņa apvidū, sejas apvidū, galvas apvidū, krūškurvja apvidū, kā arī ekstremitāšu apvidos. No gūtajiem miesas bojājumiem iestājusies vīrieša nāve.

Jelgavas prokuratūras prokurors apsūdzēto personu pie kriminālatbildības saucis pēc Krimināllikuma 125. panta 3. daļas. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.
Lieta nodota izskatīšanai Jelgavas tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!