Foto: Shutterstock

Vēlā sestdienas, 15. jūlija, vakarā Jelgavā uz ielas atrasta divgadīga meitenīte, kas atradusies uz ielas viena pati, informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Ieva Sietniece.

Kāda iedzīvotāja ap pulksten 23 ziņojusi likumsargiem par Satiksmes ielā klīstošu bērnu. Meitenītei ap pleciem bija pleds, bet kājās nebija apavu. Tika izsaukti arī mediķi, kas viņu nogādāja slimnīcā, kur ārsti pārliecinājās, ka bērnam nekas nekaiš.

Saskaņā ar sākotnējo informāciju, bērna vecāki tajā pat vakarā saņēmuši ziņas par nelaimē nokļuvušu 16 gadus vecu radinieci un devušies pie viņas uz Rīgu. Jelgavas privātmājā guļam palika trīs bērni – desmit un divarpus gadus vecas meitenītes, kā arī vienu gadu vecs puisītis. Vecāki piezvanījuši draugam, lai tas atvases atbrauc pieskatīt. Tomēr, draugu nesagaidot, viņi devušies prom, bet kad uzaicinātā persona ieradusies, tā konstatējusi, ka divgadīgā meitenīte pazudusi no privātmājas Ganību ielā.

Šobrīd policija skaidro sīkāk visus notikušā apstākļus un par konkrēto gadījumu informēta bāriņtiesa. Apsekojot ģimeni, konstatēts, ka sadzīves apstākļi tajā ir labi, bērni ir nodrošināti ar visu viņiem nepieciešamo. Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirknī uzsākta administratīvā lietvedība par bērna atstāšanu bez uzraudzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!