Foto: DELFI
Pirmdien, 28. februāra naktī ap pulksten 1.30, Jelgavā, iekļūstot nožogotā teritorijā, no lauksaimniecības tehnikas tirdzniecības vietas vairākiem traktoriem un kombainiem tika nozagtas globālās pozicionēšanas sistēmas iekārtas – kopumā 11 monitori un divas antenas, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā (VP).

Pēc sākotnējās informācijas zādzības rezultātā ir nodarīti aptuveni 50 000 eiro lieli materiālie zaudējumi.

Policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess un turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

VP piebilst, ka 2021. gadā Zemgalē netika reģistrēta neviena globālās pozicionēšanas sistēmas iekārtu un monitoru zādzība no lauksaimniecības tehnikas.

Atbilstoši Krimināllikuma 175. panta trešajai daļai par zādzību, ja tā izdarīta iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Vienlaikus policija vērš uzmanību, ka, iestājoties siltākiem laikapstākļiem un lauksaimniekiem plānojot zemes apstrādāšanas darbus, ir jāpadomā arī par tehnikas drošu uzglabāšanu.

Likumsargi aicina atsaukties ikvienu, kura rīcībā ir informācija saistībā ar minēto gadījumu, un lūdz zvanīt uz tālruņa numuriem 63004202, 63004200, vai 20293441.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!