Foto: LETA

Jelgavas novadā policija uzgājuši nelikumīgi glabātas trīs tonnas spirta, aizturot arī divus cilvēkus, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas.

Saistībā ar vērienīgo atradumu policija aizturējusi divas personas, kuru dzīvesvietās spirts uzglabāts. Trīs tonnas spirta, kuras bija sapildītas dažāda tilpuma tvertnēs, policisti atrada sankcionētas kratīšanas laikā aizturēto dzīvesvietās.

Uzsākts kriminālprocess par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai tā izdarīta lielā apmērā. Likums par šādu noziegumu paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Izmeklēšanas laikā pārbaudīs vai personas nav saistītas citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā. Lielais spirta daudzums uziets, Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbiniekiem sadarbojoties ar kolēģiem no Bauskas iecirkņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!