Visas šogad Jelgavā notikušās slepkavības izdarītas nelegālajās alkohola tirdzniecības vietās tā saucamajās "točkās" iegādāta nekvalitatīva alkohola - šķaidīta spirta un kandžas - iespaidā, no kura cilvēkiem "aizbrauc jumts", atzina Jelgavas pilsētas un rajona policijas pārvaldes kriminālpolicijas priekšniece Zenta Tretjaka.
Viņa pauda - kaut arī kopš gada sākuma pilsētā izdarītas tikai trīs slepkavības (tikpat cik pērn gada pirmajā ceturksnī), fakti runā paši par sevi - visas tās paveiktas, slepkavām kopā ar nākamajiem upuriem kopīgi tukšojot "točkās" iegādātos apšaubāmas kvalitātes alkoholiskos dzērienus.

"Visos gadījumos par nonāvēšanu aizturētie atzinuši, ka būtībā ar nogalināto bijuši labi paziņas, taču "točkā" nopirktais alkohols dara savu, cilvēkiem vienkārši "kriša jedet" ("jumts aizbrauc")," šogad notikušo slepkavību izmeklēšanas rezultātus komentēja Jelgavas kriminālpolicijas priekšniece.

Tretjaka pauda, ka tas tomēr nav sliktākais slepkavību motīvs, kādu policija varētu "vēlēties", ja tā vispār varētu "vēlēties" kādu noziegumu. Viņa, līdzīgi citām policijas amatpersonām, apliecināja, ka par sadzīviska rakstura slepkavībām krietni vairāk būtu jāuztraucas gadījumos, kad nogalināt cilvēku slepkavu pamudina mantiskas tieksmes. Taču laupīšanas nolūkos izdarītas slepkavības vismaz pagaidām Jelgavā un rajonā šogad nav reģistrētas.

Pēdējo desmit dienu laikā Jelgavā reģistrēti divi gadījumi, kad pēc kopīgas alkohola lietošanas, sākoties pudelesbrāļu strīdam, tas beidzās ar viena iedzeršanas dalībnieka nāvi, bet februārī noticis vēl viens līdzīgs gadījums.

10.februārī dzīvoklī Uzvaras ielā policija uzgāja 1950.gadā dzimušā Oļega Z. līķi ar pārgrieztu rīkli. Likumsargi neilgi pēc slepkavības aizturēja aizdomās turamo iepriekš divas reizes par smagiem noziegumiem sodīto 1956.gadā dzimušo Aleksandru P. Viņš policijai atzinis, ka pudelesbrāli nogalinājis strīda laikā alkohola iespaidā. Vīrietis apcietināts, un par šo slepkavību ierosinātā krimināllieta jau nodota prokuratūrai.

Pagājušajā ceturtdienā publiskās tualetes jaunbūvē Svētes un O.Kalpaka ielu stūrī policija atrada 1958.gadā dzimušā Anatolija B. līķi ar sistām brūcēm galvā. Par šo gadījumu ierosināja krimināllietu par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Līķa atrašanas dienā policija aizturējusi 1972.gadā dzimušo jelgavnieku agrāk sodīto Igoru Š. un 1978.gadā dzimušo olainieti Jeļenu K. Bet šonedēļ likumsargi aizturēja arī trešo nozieguma līdzdalībnieku 1945.gadā dzimušo Mihailu I. Igors Š. un Jeļena K. apcietināti uz mēnesi, bet Mihailam I. tiesa ceturtdien piemēroja drošības līdzekli parakstu par dzīvesvietas nemainīšanu.

Bet otrdienas rītā policija Celtnieku ielā atrada 1946.gadā dzimušā patversmē dzīvojušā Sergeja A. līķi ar sistām brūcēm galvā. Dažas stundas vēlāk likumsargi aizturēja iepriekš par suņa nosišanu nosacītu cietumsodu izcietušo1954.gadā dzimušo Nikolaju M. Aizturētais savu vainu slepkavībā atz inis . Viņš stāstījis, ka pirmdien kopā ar šobrīd mirušo lietojis alkoholu un viņu starpā izcēlies konflikts, kura laikā Nikolajs ar vairākiem beisbola nūjas sitieniem pa galvu nogalinājis paziņu. Pret aizturēto ierosinā ta krimināllieta par slepkavību, ceturtdien viņš apcietināts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!