Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) dzēsa ugunsgrēku kādā īpašumā Jelgavas novadā, kur dega divstāvu māja. No piedūmotās ēkas glābēji arī izglāba vienu cilvēku, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Pulksten 10.53 glābēji saņēma izsaukumu Jelgavas novadā, kur divstāvu dzīvojamā mājā dega dzīvoklis un starpstāvu pārsegums kopumā 90 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies trīs cilvēki.

Pulksten 15.14 ugunsdzēsēji šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku bija likvidējuši. Kā norāda VUGD pārstāve, dūmu detektori mājokļos nebija uzstādīti, tāpēc dienests atgādina, ka visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu.

Pagājušajā diennaktī glābēji, pulksten 3.53 saņēmuši izsaukumu, steidzās dzēst paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku Krustpils novada Krustpils pagastā, kur dega malkas kaltes nodalījums ar 30 konteineriem, kuros atradās malka aptuveni 100 kvadrātmetru apjomā. Pulksten 12.25 tika likvidēts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks

Tāpat glābēji saņēma izsaukumus uz Daugavpils novada Līksnas pagastu, kur mežā trīs dažādās vietās tika atrastas kopumā 29 mucas ar nezināmas izcelsmes vielu.

VUGD norobežoja teritoriju un novērsa vielu noplūdi no divām mucām. Notikumā strādāja Valsts vides dienesta, Valsts policijas, "Latvijas valsts mežu", "Bīstamo atkritumu servisa" un "Latvijas dzelzceļa" pārstāvji.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 55 izsaukumus – 11 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu meža ugunsgrēka dzēšanu, 39 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!