Foto: DELFI

Trešdienas, 5.oktobra, naktī sievietes nolaupīšana Jelgavā īstenota naudas izspiešanas nolūkā, imitējot neesoša parāda piedzīšanu, kā arī draudot sievieti noslepkavot, pastāstīja kāda lietā iesaistīta persona, kuras identitāte drošības nolūkos netiek izpausta.

Kā pastāstīja notikušā liecinieks, 1977.gadā dzimušo jelgavnieci nolaupījuši kāda Rīgā reģistrēta uzņēmuma pārstāvji nolūkā izspiest naudu, un savu rīcību imitējuši kā "zaudējumu piedziņu", lai gan cietusī viņiem nav parādā.

Sieviete tika nolaupīta Jelgavā, Svētes ielā, kad devusies uz picēriju "Tami Tami", lai tur tiktos ar kādu personu. Viņai uzbrukts uz ielas, pēc tam sieviete ievilkta nolaupītāju mašīnā. Vēlāk cietusī aizvesta uz Jelgavas nomali, Dobeles šosejas apkaimē, kur piekauta.

Uzbrucēji sievieti raustījuši aiz matiem, situši. Viņai mēģināts iesist ar beisbola nūju pa seju, taču viņa paspējusi aizsegt to ar rokām. Cietusī tika pārvadāta nolaupītāju automašīnas bagāžniekā.

Kad uzbrucēji konstatējuši, ka nolaupītā sieviete ir trūcīga un nespēs sagādāt pieprasīto naudu, uzbrucēji draudējuši viņu nogalināt. Viens no uzbrucējiem ar ieroci bakstījis viņai acī, draudējis pēc noslepkavošanas pārdot viņas orgānus.

Valsts policijas darbinieki reaģējuši ļoti ātri, par ko šajos notikumos iesaistītie cilvēki esot ļoti pateicīgi, jo nolaupītā mašīna aizturēta drīz pēc sievietes piekaušanas. Iespējams, ka policistu ātrā rīcība ir izglābusi cietušajai dzīvību.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka vietnieks un Kriminālpolicijas biroja priekšnieks Juris Staļģevics nekomentēja šo informāciju, to nedz noliedzot, nedz apstiprinot. Viņš informēja, ka aizturētajiem tiek lemts par drošības līdzekļa piemērošanu un atgādināja, ka izmeklēšanas interesēs plašāka informācija netiek sniegta, pieļaujot iespēju, ka vairāk informācijas policija varētu sniegt nākamnedēļ.

Jau ziņots, ka 5.oktobrī aizdomās par sievietes nolaupīšanu Jelgavā policija aizturējusi trīs vīriešu organizētu noziedzīgu grupējumu.

Informācija par sievietes nolaupīšanu tika saņemta 5.oktobrī, īsi pēc pusnakts. Policijas darbinieki nekavējoši sāka operatīvos meklēšanas pasākumus, kuru rezultātā noskaidroja iespējamo noziedzīgo personu atrašanās vietu. Drīz vien jau ārpus Jelgavas policijas darbinieki aizturēja automašīnu, ar kuru pārvietojās noziedzīgās personas, un atbrīvoja nolaupīto 1977.gadā dzimušo sievieti.

SIA "Jelgavas pilsētas slimnīca" valdes locekļa pienākumu izpildītāja Solveiga Ābola iepriekš informēja, ka minētā sieviete naktī nogādāta slimnīcā, taču viņas stāvoklis nav bijis smags. Naktī viņai sniegta pirmā palīdzība, un sieviete devusies mājās, paužot vēlmi ārstēties ambulatori. Tomēr šodien pa dienu viņa atgriezusies slimnīcā un iestājusies Traumatoloģijas nodaļā, lai gan viņai nav konstatēti smagi miesas bojājumi un nav nopietnu draudu viņas veselībai.

Sākts Kriminālprocess pēc 153.panta 1.daļas - par personas sagrābšanu, lietojot vardarbību vai draudus, vai aizvešanu ar viltu vai izmantojot personas bezpalīdzības stāvokli (personas nolaupīšana), kas paredz sodu - brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!