Foto: Valsts policija
Trešdien, 8. jūnijā, likumsargi aizturējuši kādu jaunieti, kurš Juglā no skolas nozadzis televizoru, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

8. jūnijā Teikas iecirkņa policisti saņēmuši informāciju par zādzību no kādas skolas Juglā. Ļaundaris bija iekļuvis skolas otrajā stāvā un tur kādā kabinetā noskrūvējis pie sienas piestiprinātu, nelielu televizoru, pabāzis to zem džempera un devies projām. Aizdomīgo jaunieti, kurš kaut ko slēpj zem apģērba, pamanījuši cilvēki, kuri tobrīd atradušies skolā.

Jaunietis ticis uzrunāts, taču saprotot, ka ir pieķerts, meties bēgt. Ļaundaris televizoru nometis uz ielas un aizskrējis, savukārt liecinieki izsaukuši policiju.

Notikuma vietā ieradusies Patruļpolicijas ekipāža un noskaidrojusi aizdomās turamā jaunieša pazīmes, kā arī to, ka viņš, iespējams, pēcāk iekāpis taksometrā. Apsekojot apkārtni, policisti Lilastes ielā pamanījuši taksometru, kura pakalpojumus ļaundaris patiešām bija izmantojis.

Patruļpolicisti aizturējuši 1995. gadā dzimušu jaunieti, kurš jau iepriekš desmit reizes tiesāts par mantiska rakstura noziegumiem un tikai janvārī atbrīvots no ieslodzījuma vietas.

Aizturētais jaunietis paskaidroja, ka patiešām noskrūvējis no sienas televizoru, kurš pēcāk viņam uzkritis virsū. Viņš gan nav spējis paskaidrot zādzības motīvus.

Nozagtais televizors atgūts, savukārt pret aizturēto sākts kriminālprocess par zādzību, iekļūstot telpā. Par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Policija izsaka pateicību vērīgajiem cilvēkiem, kuri pievērsuši uzmanību aizdomīgajam jaunietim un par to nekavējoties ziņoja policijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!