Foto: F64
Par 2010.gada oktobrī Juglā izdarīto dubultslepkavību apsūdzētais 1968.gadā dzimušais Egils Lasmanis šodien Augstākajā tiesā (AT) atsaucis savu apelācijas sūdzību par spriedumu, ar kuru pirmās instances tiesa viņam piemēroja 17 gadu brīvības atņemšanu, līdz ar to šis sods paliek spēkā, informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja.

Kā ziņots, izskatot lietu pirmajā instancē, Rīgas apgabaltiesa pērn 10.maijā Lasmani atzina par vainīgu tāda noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kas paredzēts Krimināllikuma 118.panta 2.punktā - par slepkavību, ja noslepkavotas divas vai vairākas personas.

Par dubultslepkavību apgabaltiesa apsūdzētajam piesprieda 17 gadu cietumsodu ar mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz trim gadiem. Daļēji pieskaitot šim spriedumam vienu no Lasmaņa iepriekš neizciestajiem sodiem, kā galīgo sodu Rīgas apgabaltiesa viņam noteica 17 gadu un trīs mēnešu brīvības atņemšanu ar mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz trim gadiem.

Pats apsūdzētais tiesā savu vainu atzina, tomēr vēlāk viņš spriedumu pārsūdzēja, tāpēc lieta nonāca AT Krimināllietu tiesu palātā, kas šodien to bija paredzējusi skatīt apelācijas kārtībā.

Prokurore pirmās instances tiesā Lasmani lūdza sodīt ar 18 gadu brīvības atņemšanu, mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz diviem gadiem. Vēlāk apgabaltiesas spriedumu prokurore nepārsūdzēja.

Jau ziņots, ka apsūdzību Lasmanim pērn 22.februārī uzrādīja Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore Lidija Raize. Bija zināms, ka apsūdzētais ir agrāk vairākkārt sodīts par vardarbīgiem noziegumiem un cietumā pavadījis vismaz 15 gadus, bet brīvībā iznācis vien 2010.gada septembrī jeb mēnesi pirms dubultslepkavības izdarīšanas.

Sākotnēji policija bija aizturējusi vēl vienu vīrieti, taču viņa līdzdalība noziegumā neapstiprinājās, tādēļ prokuratūrai tika lūgts sākt kriminālvajāšanu tikai pret Lasmani.

Jau ziņots, ka 2010.gada oktobra beigās Juglā, Mārkalnes un Salamandras ielas rajonā, meža masīvā tika atrasti noslepkavoti divi bezpajumtnieki - vīrietis un sieviete. Par to žurnālistus informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins.

Neilgi pēc šīs dubultslepkavības sabiedrībā sāka izplatīties baumas par to, ka pilsētā parādījies maniaks, kurš Juglas apkārtnē izvarojot sievietes, bet pēc tam viņas nodurot. Līdz policijai bija nonācis ļaužu izrunātais, ka kopumā it kā esot atrasti jau septiņi līķi, tomēr šī informācija neatbilda patiesībai.

Grišins toreiz policijas vārdā mierināja sabiedrību - nekāda maniaka Rīgā nav. Dubultslepkavība notikusi, iespējams, savstarpēji konfliktējot bezpajumtniekiem, un tas, visticamāk, izdarīts alkohola lietošanas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!