Foto: stock.xchng
Rīgas tiesas apgabala prokuratūra sākusi kriminālvajāšanu pret vīrieti par divu bezpajumtnieku noslepkavošanu, un par to viņam draud mūža ieslodzījums.

Prokuratūras preses pārstāvis Andrejs Vasks teica, ka kriminālvajāšana pret 1968.gadā dzimušo vīrietis sākta par slepkavību vainu sevišķi pastiprinošos apstākļos.

Pērn 28.oktobrī Juglā, Mārkalnes un Salamandras ielas rajonā, mežā atrasti nogalināti vīrietis un sieviete, kas piekopuši bezpajumtnieku dzīvesveidu. Cietušie bijuši nogalināti, izmantojot asu priekšmetu, uz līķiem konstatētas vairākas durtas un grieztas brūces.

Pamatojoties uz šo slepkavību, šajā Rīgas rajonā izplatījās plašas baumas par maniaka uzdarbošanos, kurš izvarojot sievietes un pēc tam tās nogalinot. Baumas pavīdējušas par septiņiem upuriem.

Toreiz policija bija spiesta publiski taisnoties, ka šādām bažām nav pamata.

Policija sākumā aizturēja 1957.gadā dzimušu vīrieti, kurš agrāk tiesāts par vardarbīgiem noziegumiem un cietumā kopumā pavadījis vairāk nekā 25 gadus. Vīrietis ir bez pastāvīgas darbavietas un dzīvesvietas.

Pēc tam aizturēja otru vīrieti, kurš dzimis 1968.gadā un arī agrāk tiesāts par vardarbīgiem noziegumiem. Cietumā viņš kopumā atradies vairāk nekā 15 gadu un tikai septembrī atbrīvojies no ieslodzījuma.

Pie kriminālatbildības tika saukts jaunākais vīrietis, jo otra vīrieša vaina netika pierādīta.

Iespējamais slepkavības motīvs - sadzīvisks konflikts alkohola lietošanas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!