Foto: DELFI
Jūnijā lielākais fotoradaru fiksētais ātruma pārkāpums ārpus apdzīvotas vietas bijis 169 kilometri stundā, liecina Valsts policijas apkopotā statistika.

Savukārt apdzīvotā vietā fotoradari fiksējuši kādu automašīnu, kas braukusi ar 109 kilometriem stundā.

Ārpus apdzīvotās vietas ātrumpārkāpēju-rekordistu fotoradari fiksējuši uz Jelgavas šosejas 15,2 kilometrā. Neapdzīvotajās vietās piecu lielāko ātrumpārkāpēju vidējais braukšanas ātrums bijis 142,8 kilometri stundā.

Policijas apkopotie dati liecina, ka ar 169 kilometriem stundā traucies kāds "Bentley" markas automašīnas vadītājs, bet ar 138 kilometriem stundā atļauto 90 kilometru stundā vietā braucis kāds "Volkswagen" spēkrata vadītājs un arī kāds "Volvo" šoferis. Savukārt ceturtajā vietā no ātrumpārkāpējiem jūnijā ārpus apdzīvotas vietas ierindojusies automašīna "Porshe", bet piektā vietā palikusi "Škoda".

Apdzīvotās vietās piecu lielāko ātrumpārkāpēju vidējais ātrums bijis 106 kilometri stundā, liecina policijas aplēses. Jūnija rekordu – 109 kilometrus stundā – sasniedzis kāds "Mercedes Benz" šoferis. Ar tādu pašu ātrumu traucies arī "Volvo", bet trešais lielākais ātrumpārkāpums – 106 kilometri stundā – bijis "Audi A6" vadītāja.

Ar 105 kilometriem stundā atļauto 50 kilometru stundā vietā braucis "Honda Civic" autovadītājs, bet ar 101 kilometru stundā – "Volkswagen" šoferis.

Jūnijā Valsts policija par pārkāpumiem noformējusi un nosūtījusi 4928 protokolus, kuru kopējā summa ir 92 851 eiro. No visiem protokoliem 3460 noformēti fiziskām personām, bet 1468 protokoli noformēti juridiskām personām

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!