Foto: stock.xchng

Iesaistot Valsts Robežsardzes kuģi, kravas kuģi un Nacionālo bruņoto spēku helikopteru, noritējuši divu jūrā esošu cilvēku glābšanas darbi, tomēr viens no viņiem gājis bojā.

Kā protālu "Delfi" informēja Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta pārstāve Liene Ulbina, trešdien, īsi pirms pulksten 11:50 Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Riga) no Rīgas brīvostas Kuģu satiksmes vadības centra saņēma informāciju, ka jūrā, aptuveni 10 jūras jūdzes aiz Rīgas ostas vārtiem, dzīvības briesmās atrodas divi cilvēki. Ziņots, ka abiem nelaimē nonākušajiem ir individuālie glābšanas līdzekļi.

Lai sniegtu palīdzību, MRCC Riga uz notikuma vietu norīkoja Rīgas ostā dežūrējošo Valsts Robežsardzes kuģi "Valpas" un Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopteru Mi-17. Tāpat glābšanas darbos iesaistīja tuvumā esošo kravas kuģi "Astra", kas pamanīja nelaimē nonākušos cilvēkus.

Īsi pēc pulksten 13.30 abas personas – viena ar hipotermijas pazīmēm, otra – bez dzīvības pazīmēm – ar helikopteru nogādātas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ārstiem un Valsts policijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!