Foto: LETA
Juristam Edgaram Džeriņam par kukuļošanu tomēr būs jāpavada gads cietumā, tā piektdien nolēma Augstākās tiesas Senāts, kurš atstāja spēkā Rīgas apgabaltiesas lemto, portālam "Delfi" apliecināja tiesas pārstāve Baiba Kataja.

Senāta spriedums ir galīgs un nav pārsūdzams.

Tiesā portālam "Delfi" paskaidroja, ka galīgo spriedumu sūtīs pirmās instances tiesai, kura tālāk to nodos policijai. Savukārt policijas pienākums būs izpildīt Senāta lemto, proti, nogādāt Džeriņu cietumā.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Rīgas apgabaltiesa iepriekš Džeriņam piesprieda cietumsodu uz vienu gadu, taču toreiz tiesas zālē viņu vēl neapcietināja. Šo spriedumu jurista pārstāve pārsūdzēja.

2011.gadā Rīgas apgabaltiesa, kura jau otro reizi skatīja šo krimināllietu, atcēla Centra rajona tiesas 2010.gada spriedumu, ar kuru Džeriņš notiesāts nosacīti. Rīgas apgabaltiesa nolēma juristu sodīt ar brīvības atņemšanu uz vienu gadu.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs Džeriņu uz aizdomu pamata par kukuļa piesavināšanos aizturēja 2006.gada marta sākumā. Aptuveni tajā pašā laikā tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 321.panta 1.daļas par kukuļa piesavināšanos, ko persona saņēmusi, lai to nodotu valsts amatpersonai.

Džeriņš plašākai sabiedrībai kļuva pazīstams, kad aktīvi iesaistījās lietās, kas saistītas ar ceļu satiksmes noteikumiem un to interpretāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!