Jūrmalas Ceļu policija vakar pēc pakaļdzīšanās aizturējusi kādu autovadītāju, kurš pie stūres bija sēdies aptuveni četru promiļu alkohola reibumā, turklāt šādā skurbulī vīrietis bija bēdzis no policijas ar automašīnu, kurā esot atradies arī viņa sešus gadus vecais dēls.
Jūrmalas Ceļu policijas priekšnieks Normunds Krapsis sacīja, ka ap plkst.15.45 policija par pieļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu Satiksmes ielā lika apstāties kādai automašīnai, taču vadītājs nav reaģējis un sācis bēgt.

Krapsis uzsvēra, ka autovadītājs vairākkārt pārkāpis ceļu satiksmes noteikumus, braucis agresīvi, ar ko apdraudējis gan savu, sava līdzbraucēja un citu apkārtējo dzīvības. Autovadītājs Tallinas ielā tomēr iebraucis strupceļā.

Policisti likuši vīrietim izkāpt no automašīnas, bet arī tad viņš nav pakļāvies un policisti atbilstoši likumam piemēroja fizisko spēku un uzlika roku dzelžus. Aizturēšanas vietā noskaidrots, ka automašīnā atrodas vīrieša sešus gadus vecais dēls, kurš raudājis un bijis nobijies.

Ceļu policisti aizturēto vīrieti nogādājuši Kauguru Policijas nodaļā, kur, veicot ekspertīzi, noskaidrots, ka 1966.gadā dzimušā Vladimira organismā ir vairāk nekā četras promiles alkohola, taču līdz ar mēraparātu noteikto kļūdu policija oficiāli fiksēja 3,9 promiles alkohola.

Ceļu policijas biroja priekšnieks Edmunds Zivtiņš aģentūrai LETA, paužot sašutumu par šādu cilvēku vieglprātību, sacīja: "Ja reiz ir "paslīdējusi kāja" un tiek pārkāpts likums, braukts reibumā, bet vai tas ir tā vērts - riskēt ar savu bērnu dzīvību? Domāju, ka nav!"

Šādi gadījumi, pēc Zivtiņa domām, pierāda cilvēku neapzinīgumu, riskējot ar savu bērnu un apkārtējo dzīvībām. Viņš arī piebilda, ka vecākiem būtu nepieciešamas aizdomāties, kādu piemēru viņi ar šādu rīcību rāda bērniem. Pēc vecāku loģikas, ir normāli braukt alkohola reibumā, mukt no policijas. "Vajadzētu aizdomāties, kādus mēs gribam redzēt savus bērnus," sacīja Ceļu policijas biroja priekšnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!