Valsts policijas darbiniekiem nule izdevies aizturēt divus telefonkrāpniekus, kas Jūrmalā no kādas sievietes bija izkrāpuši 1000 eiro, portālu "Delfi" informē Valsts policija.

Krāpšana notikusi pirms nepilnām divām nedēļām, kad kāda jūrmalniece uz mājas telefonu saņēma zvanu no nepazīstama vīrieša, kurš stādījies priekšā kā policijas darbinieks. Vīrietis sievietei stāstījis, ka viņas dēls veicis likumpārkāpumu un ka dēlu no tālākām nepatikšanām var paglābt, samaksājot viņam 3000 eiro. Prasītās summas sievietei nav bijis. Viņa krāpniekam samaksājusi 1000 eiro.

Neilgi pēc "darījuma" sieviete sazinājās ar dēlu un noskaidroja, ka nekādu likumpārkāpumu viņš nav veicis. Tad arī sapratusi, ka ir apkrāpta un vērsās Jūrmalas policijas iecirknī.

Policisti noskaidrojuši krāpniekus un pagājušajā nedēļā aizturējuši divus 1991. un 1987.gadā dzimušus vīriešus. Viņi jau iepriekš likumsargu redzeslokā bija nonākuši par zādzībām un laupīšanu.

Krāpšana īstenota, vienam vīrietim veicot zvanu, bet otram – ierodoties pēc prasītās naudas. Noziegums noticis saskaņoti un ātri. Kamēr viens uzturējis sarunu ar sievieti, tikmēr otrs ieradies pēc naudas, tādējādi nepieļaujot iespēju apkrāptajai sazināties ar it kā ķezā nonākušo dēlu.
Kratīšanas laikā 27 gadus vecā vīrieša dzīvesvietā policisti atrada un atsavināja piecus mobilos tālruņus un deviņas SIM kartes. Policijā sākts kriminālprocess par krāpšanu, 14.novembrī šim vīrietim tiesa piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Policijas darbinieki brīdina, ka bieži par krāpnieku upuriem kļūst vecāka gadagājuma cilvēki, kuri mājokļos mēdz uzglabāt lielas naudas summas. Likumsargi aicina iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem un informēt sirmgalvjus par riskiem, kā arī par stāstīt par krāpniekiem.

Kā norāda policijā, krāpnieki darbojas ārkārtīgi viltīgi – viņi zvana uz daudziem tālruņu numuriem un izprašņā, vai sazvanītajai personai ir brālis, māsa vai mazbērni. Kad saņemts apstiprinājums, krāpnieki sāk stāstīt, ka radinieks nokļuvis nelaimē un pieprasa naudu. Policija lūdz iedzīvotājus ziņot, ja šāda veida zvani saņemti, pa tālruni 110 vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī.
Marciana.Krauz

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!