Foto: Valsts policija

Pagājušajā nedēļā Valsts policijas darbinieki Jūrmalā par narkotikso vielu glabāšanu un realizāciju aizturējusi divus vīriešus.

Kā portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā, pēc informācijas par kāda vīrieša nodarbošanos ar narkotisko vielu realizāciju Jūrmas iecirkņa darbinieki ceturtdien, 6.novembrī, ap plkst.21:00 Dubultos aizturējuši 1987.gadā dzimušu vīrieti.

Policisti pie viņa atraduši un atsavinājuši 7,5 gramus metamfetamīna. Vīrietis tika nogādāts policijas iecirknī.

Turpinot izmeklēšanu, policisti noskaidroja, ka aizturētais narkotiskās vielas iegādājies no kāda 1984. gadā dzimuša vīrieša. Naktī uz 7. novembri policisti veica kratīšanu aizdomās turamā vīrieša dzīvesvietā Zolitūdē.

Pārbaudes laikā policisti atrada un atsavināja 2,3 gramus metamfetamīna. Vīrietis tika aizturēts un nogādāts policijas iecirknī. Otrs aizturētais vīrietis jau iepriekš ir tiesāts par noziedzīgiem nodarījumiem saistībā ar nelikumīgu narkotisko vielu apriti.

Policijā sākts kriminālprocess par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Piektdien, 7.novembrī, abiem aizturētajiem tiesa kā drošības līdzekli tiesa piemēroja apcietinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!