Foto: LETA

Naktī uz trešdienu, 24. jūniju, Valsts policija Jūrmalā pa karstām pēdām aizturējusi divus laupītājus, kuri piekāvuši divus jauniešus un atņēmuši viņiem mobilos telefonus un naudu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Laikā no Līgo nakts uz Jāņu dienu Rīgas Jūrmalas iecirkņa policisti saņēmuši izsaukumu uz Bulduru prospektu, kur aplaupīti divi jaunieši.

Notikuma vietā policisti noskaidrojuši, ka jaunieši svinējuši Jāņus, tādēļ bijuši iereibuši. Pie viņiem pienākuši divi vecāki vīrieši un sākuši konfliktēt. Strīds pāraudzis kautiņā, kurā vīrieši abus jauniešus piekāvuši un nolaupījuši viņu mobilos telefonus un naudu.

Policisti noskaidrojuši uzbrucēju pazīmes un sākuši viņus meklēt. Netālu no notikuma vietas Jūrmalas iecirkņa policisti aizturējuši pazīmēm atbilstošus 1962. gadā un 1981. gadā dzimušus vīriešus. Pie aizturētajiem vīriešiem likumsargi atraduši abu cietušo mobilos telefonus, kā arī naudu.

Noskaidrojot aizturēto personu identitāti, policisti secinājuši, ka abi ļaundari jau iepriekš vairākkārt nonākuši policijas redzeslokā, tostarp arī par laupīšanu.

Par noziegumu policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 176. panta 2. daļas - par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par to likumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Vakar abiem aizturētajiem tiesa kā drošības līdzekli lēma piemērot apcietinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!