Foto: Natālija Hlapkovska, DELFI

Trešdien pulksten 17.23 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Jūrmalu, kur glābēji ar laivas un glābšanas dēļa palīdzību no purva malas nogādāja krastā cilvēku, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi cilvēkam konstatēja nāvi.

Tāpat pagājušajā diennaktī dzēsti 24 kūlas ugunsgrēki. Kopumā Latvijā dzēsti jau 352 kūlas ugunsgrēki.

Naktī uz ceturtdienu VUGD saņēma izsaukumu uz Krišjāņa Valdemāra ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas piektā stāva kāpņu telpā dega divu dzīvokļu ārdurvis un siena. Ugunsdzēsēji evakuēja trīs cilvēkus.

Tāpat naktī tika saņemts izsaukums uz Maskavas ielu Rīgā, kur dega vienstāvu šķūnis. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no šķūnim blakus esošās mājas pašu spēkiem evakuējās septiņi cilvēki, bet vēl divi cilvēki tika evakuēti.

Trešdienas vakarā ugunsdzēsēji steidzās uz Valmieras novada Burtnieku pagastu, kur dega traktors. Pirms VUGD ierašanās tika uzsākta dzēšana, kuras laikā viens cilvēks cieta un tika nodots mediķiem.

Pievakarē tika saņemts izsaukums uz Līvānu novada Turku pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums – avarējusi viena automašīna. Ugunsdzēsēji no automašīnas izcēla vienu cilvēku, kuru nodeva NMPD darbiniekiem. Notikuma vietā glābēji atvienoja automašīnas akumulatora klemmes, izmantojot roku rīkus, sakārtoja ceļa braucamo daļu.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega saimniecības ēka, šķūnis, pārvietojamā pirts, sodrēji divu ēku dūmvados, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, četros gadījumos vieglās automašīnas, ārsiena, meža zemsedzes, kūdra, niedres, koks, divos gadījumos riepas un desmit gadījumos atkritumi.

Kopumā VUGD saņēma 87 izsaukumus – 58 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 24 uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu un septiņus uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!