Foto: Valsts policija
Pagājušajā nedēļā Jūrmalas iecirkņa policisti aizdomās par narkotiku tirgošanu aizturēja septiņas personas, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Policisti pārbaudīja informāciju par personām, kuras, iespējams, nodarbojas ar narkotisko vielu tirdzniecību un ceturtdien Dubultos aizturēja 1982. gadā dzimušu sievieti un 1980. gadā dzimušu vīrieti, pie kuriem kopā tika atrasti 1,458 grami metamfetamīna, četri grami amfetamīna, kā arī 0,5 grami marihuānas.

Savukārt nākamajā dienā Majoros tika aizturēts arī 1984. gadā dzimis vīrietis un 1990. gadā dzimusi sieviete, pie kuriem atrasti 1,5 grami metamfetamīna.

Visas aizturētās personas jau iepriekš bija nonākušas policijas redzeslokā par dažāda veida noziegumiem - daži par narkotisko vielu realizāciju vai lietošanu, citi par narkotisko vielu glabāšanu vai mantiska rakstura noziegumiem.

Pret aizturētajiem ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1. panta otrās daļas par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu grupā. Par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!