Foto: Valsts policija
Pagājušajā piektdienā, 18. septembrī, valsts policija kādā Jūrmalas dzīvoklī atardusi un atsavinājusi 410 gramus metamfetamīna.

18. septembrī Jūrmalas policijas iecirknis saņēmis informāciju par kādu personu, kura, iespējams, nodarbojas ar narkotisko vielu realizāciju Kauguros. Policija sākusi kriminālprocesu par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu realizāciju.

Pārbaudot saņemto informāciju, tajā pašā dienā policijas darbinieki Kauguros aizturējuši aizdomās turamo 1982. gadā dzimušo vīrieti. Pārbaudes laikā viņa personīgajās mantās policisti atraduši un atsavinājuši desmit gramus metamfetamīna.

Izmeklēšanā likumsargi noskaidrojuši arī dzīvokli, kuru aizdomās turamais regulāri apmeklējis. Sankcionētā kratīšanā policisti dzīvoklī atraduši un atsavinājuši vēl 410 gramus metamfetamīna. Tāpat policija aizturējusi 1956. gadā dzimušo dzīvokļa saimnieci.

Kopumā policisti atsavinājuši 420 gramus metamfetamīna. Valsts policija norāda, ka šāds daudzums narkotisko vielu melnajā tirgū maksā ap 6300 eiro.

Patlaban policija pret aizturētajām personām sākusi kriminālprocesu par narkotisko vielu glabāšanu un realizāciju lielos apmēros. Par šādu noziegumu likumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!