Foto: F64

Aizdomās par pusbrāļa slepkavību, trešdien, 25.jūnijā, Jūrmalā aizturēts kāds vīrietis, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē.

25. jūnijā ap pulksten 19:40 Jūrmalas policija saņēma izsaukumu uz Edinburgas prospektu, kur kādā dzīvoklī tika atrasts 1982. gadā dzimuša vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm.

Notikuma vietā policisti mirušajam vīrietim konstatēja smagu galvas traumu. Izmeklējot notikušo, policisti noskaidroja iespējamo vainīgo personu, kuru aptuveni stundas laikā izdevās aizturēt.

Aizturētais ir mirušā vīrieša pusbrālis, kurš aizturēšanas brīdī atradās 3,4 promiļu reibumā.

Aizturēto 1973. gadā dzimušo vīrieti nogādāja Jūrmalas policijas iecirknī, kur viņš atzinās pastrādātajā noziegumā. Viņš pastāstīja, ka nelielā kompānijā kopīgi lietojuši alkoholu. Vēlāk daļa no kompānijas aizgājusi, savukārt starp abiem pusbrāļiem izcēlies konflikts, kas pāraudzis kautiņā. Konfliktā jaunākais pusbrālis saņēmis sitienu pa galvu, un iedzeršana, kā arī kautiņš viņam beidzās letāli.

Par šo gadījumu sākts kriminālprocess par slepkavību, kas kā sodu paredz mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Tiesa aizturētajam piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!