Foto: F64

Jūrmalas tiesa šā gada sākumā atbrīvojusi no apcietinājuma kādu 60 gadus vecu vīrieti, kurš tiek vainots tajā, ka, iespējams, vairākus gadus veicis netiklas darbības ar mazām meitenītēm. Viena upura ģimene par to ir satraukta un ir pārliecināta, ka vīrietim bija jāpaliek nošķirtam no pārējās sabiedrības, vēsta "TV3" raidījums "Nekā Personīga".

Vīrietis Jūrmalā aizturēts 2013.gada oktobra vidū. Viņš savu vainu atzina. Tika izteiktas aizdomas, ka vīrieša dēļ cietušas kopumā trīs meitenītes. Policija turpina izmeklēšanu.

Cietušās meitenītes ģimene par to ir neizpratnē. Pārdzīvojumu dēļ tā ir bijusi spiesta mainīt savu dzīves vietu un ģimene turpina cīnīties ar notikušā sekām, vēsta raidījums.

Notikumu centrā ir četru cilvēku ģimene no Jūrmalas. Pagājušā gada oktobrī divu mazu meitenīšu vecākiem dzīve sagriezās kājām gaisā. Bērnu mātei radās aizdomas par briesmīgu noziegumu. Viņas tolaik sešus gadus vecā meitiņa ir pedofila upuris.

|cietušās meitenes māte Laura, kuras vārds mainīts, raidījumam atklājusi, ka sākusi pievērst uzmanību tam, ka meita aizskārusi sevi "varbūt ne tādās vietās, kur viņai viņas vecumā būtu vajadzīgs sevi aizskart. Un vienreiz pamanīju, varbūt tā tik ļoti nepievērsu uzmanību, bet nākamajā man jau radās tāda dīvaina sajūta par to, kāpēc tā notiek. Un runājot ar bērnu, nācās secināt, ka bērns ir aiztikts un tas ir viņam iemācīts".

Laura bijusi šokēta un kritusi histērijā, kad uzzinājusi, ka iespējamais pāridarītājs ir radinieks. 60 gadus vecajam vīrietim pašam ir sava ģimene, bērni, kā arī mazbērni. Lauras ģimene ar viņu ir vienmēr tikusies svētkos un pavadījusi kopā laiku. Cietušās meitenītes māte stāsta, ka vīrietis nav bijis vardarbīgs.

"Viņš ar viltu. Viņš rādīja bērnam multenītes, filmiņas, spēlītes. Intīma rakstura. Un rādīja, ka tas ir normāli. Rādīja to, ka viņa ķermeņa daļām būtu jābūt vienā noteiktā vietā un mudināja bērnu uz to. Viņš ir pat ar viņu gājis vannā un mēģinājis to darīt un bērnam skaidrot, ka tā būtu jābūt, ka tā ir tāda spēle. Viņš spēlē spēli," stāsta Laura.

Radinieks arī zvanījis un mudinājis atstāt bērnu pie viņa, lai Lauras meitiņa varētu spēlēties ar vīrieša mazmeitu. Pēc bērna stāstītā, Laura pieļauj, ka vīrietis meitenīti varētu būt izmantojis apmēram trīs gadus.

Laura atzinusi, ka "vistrakākās darbības ir bijušas aptuveni nedēļas garumā, kad bērnudārzs bija slēgts, mēs viņu vienkārši pieaicinājām palīgā manai radiniecei pieskatīt manu meitu, jo mums bija jāstrādā tieši tas laiks. Un viņai bija veselības problēmas un mēs viņu pieaicinājām palīgā. Un bija viens brīdis, kad viņš bija nu pilnīgi pa dienām viens ar viņu. Un viņš to izmantoja savā labā".

Laura pieprasījusi paskaidrojumus. Vīrietis atzinies un bērna māte atzīšanos fiksējusi audioierakstā. Laura to nodevusi policijai, kas 15. oktobrī vīrieti aizturējusi un pāris dienas vēlāk apcietinājusi.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Andis Lapiņš raidījumam atzinis, ka Jūrmalas pilsētas tiesa nav piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu, bet atbrīvojusi vīrieti un, kas ir atkarīgs no policijas, tad policija šajā krimināllietā izmeklēšanu ir pabeigusi un izdarījusi visu iespējamo.

Vīrieša advokāte Māra Krasovska raidījumam atklājusi, ka viņas klientam jau ilgstoši esot smaga sirds aritmija un citas sirds diagnozes. Jūrmalas tiesas sēdes laikā Krasovskas aizstāvamam palicis slikti un viņš kritis. "Ja viņš nebūtu izlaists ārā, viņš šodien būtu miris," raidījumam atzīst Krasovska.

Kaut arī no tiesas sēdes vīrietis aizvests uz slimnīcu, sirds viņam nav operēta. Patlaban viņš uzturas savās mājās. Viņas klientam neesot veikta neviena ekspertīze, bet izmeklēšana "vilkta garumā". Laura TV3 atzīst, ka policisti ātri reaģējuši un operatīvi aizturējuši aizdomās turamo. Vienlaikus Laura jau mēnešiem ilgi nevarot saņemt valsts kompensāciju cietušajiem, kas viņai pienākas. Policija nespējot izsniegt nekļūdīgu izziņu.

Laura atzīst, ka meitai ir lielas uzvedības problēmas - dusmu lēkmes un agresija. "Viņa pati reizēm nesaprot, kāpēc viņa kašķējas un par ko. Viņa ir raudulīgāka. Viņai ātri, ātri emocijas nostrādā, emocijas un viss. Viņa noreaģē, raud, satraucas ļoti," atzīst Laura.

Laura brīdina pārējos vecākus rūpīgi pārbaudīt, ar ko viņu bērni pavada laiku kopā. Arī tuviem un ilgus gadus pazīstamiem cilvēkiem var būt neatklāti noslēpumi. Bet vasaras laikā vajadzētu būt iespējai bērnus atstāt arī bērnudārzos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!