Foto: Valsts policija

Atbildot uz Saeimas deputātu iesniegumu, iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS) tautas kalpiem nosūtījis vēstuli, kurā, cita starpā detalizēti tiek skaidroti Valsts policijas (VP) veiktie pasākumi, meklējot Leonu Rusiņu laika posmā līdz aprīļa sākumam. Jāatgādina 16. aprīlī Rusiņš nogalināja sievieti, kuru ilgstoši bija vajājis, bet pats izgaisa bez pēdām.

Ministra vēstulē lasāms, ka 2022. gada 13. septembrī agrāk par nolēmuma par aizsardzību pret vardarbību nepildīšanu uzsāktā kriminālprocesā, Rusiņš tika izsludināts policijas meklēšanā, lai viņu varētu aizturēt. Savukārt 2023. gada 1. martā šis kriminālprocess tika apturēts, lai izsludinātu Rusiņu vispārējā meklēšanā.

Veicot meklēšanas darbības, tika noskaidrots uzņēmums, kurā Rusiņš strādāja. 2022. gada 21. septembrī likumsargi centās sazvanīties ar uzņēmumu, taču klausuli pacēla sieviete, kas tur vairs nestrādāja. Tiesa, viņa kārtības sargiem iedeva uzņēmuma vadītāja tālruņa numuru.

Darba vieta nezina, radi arī nē

Uzņēmuma vadītājs sākotnēji Rusiņu neatminējās, taču pēc apraksta atpazina, un teica, ka viņš vairs nestrādā no rudens, bet precīzu laiku nenosauca. Jautājot par darba pienākumiem, tika saņemta atbilde, ka ir braucis ar "smago" automašīnu,

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!