Foto: LETA

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) darbinieki 21.jūnijā Vecrīgā, publiskā vietā netālu no kādas baznīcas "pieķēruši" kādu pāri, kas ap pulksten 20 vakarā bija nodevies "papardes zieda meklēšanai", aģentūru LETA informēja RPP pārstāvis Toms Sadovskis.

Abiem noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par sīko huligānismu.

Tajā pašā dienā Pārdaugavā kādā pludmalē kārtības sargi aizturējuši vīrieti, kurš pašapmierinājies, vērojot citus pludmales apmeklētājus. Vīrietis tika nogādāts Valsts policijā (VP) turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Noformēti arī vairāki protokoli par alkoholisko dzērienu lietošanu publiskā vietā, kā arī konstatēti vairāki nepilngadīgie alkohola reibumā. Slimnīcā nogādāta kāda 13 gadus veca meitene, kurai 21. jūnijā Juglā RPP darbinieki konstatēja 2,01 promiļu reibumu.

22. jūnija vakarā RPP policisti konstatēja, ka Vecāķu pludmalē kāds pāris kāpās bija iekurinājuši ugunskuru. Lai gan Līgo vakarā pilsētā būs ļauts kurināt ugunskurus, policija atgādina, ka Rīgā pie Rīgas Jūras līča tas nebūs atļauts, jo tur atrodas dabas parks Piejūra. Savukārt, kurinot ugunskurus citur, atpūtniekiem jāatceras, ka nedrīkst bojāt apstādījumus, kas nozīmē, ka, piemēram, Rīgas parkos zālienā ugunskurus arī nedrīkstēs kurināt, norāda Sadovskis.

Vaicāts par distancēšanās ierobežojumu ievērošanu Covid-19 izplatības mazināšanai, RPP pārstāvis informēja, ka pludmalēs distancēšanās vai pulcēšanās pārkāpumi nav konstatēti. Sadovskis norādīja, ka pludmales ir pietiekoši plašas, lai tās varētu apmeklēt lielāks iedzīvotāju skaits.

VP pārstāve Gita Gžibovska norādīja, ka policija reaģē uz izsaukumiem, taču pašlaik īpaši starpgadījumi ar distancēšanās neievērošanu nav konstatēti. Policija arī aicina Jāņus svinēt ģimenes vai nelielā draugu lokā, ievērojot epidemioloģiskos nosacījumus.

Gan VP, gan Jūrmalas pašvaldības policijā informēja, ka tiks uzraudzīts, lai publiskos pasākumos tiek ievērota kārtība un noteiktie ierobežojumi. Jūrmalas pašvaldības policijā informēja, ka pašlaik nav saņemtas ziņas par starpgadījumiem attiecībā uz distances ievērošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!