Foto: DELFI

Kriminālprocesā par partijas "KPV LV" iespējamu nelikumīgu finansēšanu aizdomās turētajam Saeimas deputātam Artusam Kaimiņam atcelti viņam piemērotie drošības līdzekļi - uzturēšanās noteiktā dzīvesvietā un aizliegums izbraukt no valsts

Kaimiņa aizstāvis, zvērināts advokāts Normunds Duļevskis portālam "Delfi" norādīja, ka pati Korupcijas novērošanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētāja pirmdien pieņēmusi lēmumu atcelt deputātam piemērotos drošības līdzekļus.

KNAB portālam "Delfi" norādīja, ka, izvērtējot Kaimiņa pieteikumu, kriminālprocesa virzītājs pieņēma lēmumu atcelt piemēroto drošības līdzekli, neprecizējot kuru. Savukārt uz jautājumu, vai drošības līdzekļi atcelti arī pārējiem šajā kriminālprocesā aizdomās turētajiem, atbildi vēl nesniedza.

KNAB kriminālprocesā par, iespējams, nelikumīgu partijas "KPV LV" finansēšanu 20. jūnijā aizturēja kopumā trīs personas – Kaimiņu, "KPV LV" valdes locekli Ati Zakatistovu un uzņēmēju Viesturu Tamužu.

Kriminālprocesu KNAB sāka pagājušā gada jūnijā. Tajā divas personas atzītas par aizdomās turētām par politiskās organizācijas nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, kas izdarīta personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, kā arī par krāpšanu, kas izdarīta personu grupā un lielā apmērā. Vēl viena persona atzīta par aizdomās turēto par politiskās organizācijas nelikumīga finansējuma pieņemšanu lielā apmērā un par nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā.

Visām trim personām tika piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!