Foto: DELFI Aculiecinieks
Glābjot cilvēku dzīvības, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki nepaliek vienaldzīgi arī pret nelaimēm, kas piemeklējušas dzīvniekus, steidzot viņus izpestīt no dažādām ķibelēm.

Portāls "Delfi" piedāvā īsu ieskatu dažās no situācijām, kurās glābēji šovasar palīdzējuši dažādiem briesmās nonākušiem dzīvniekiem.

Foto: Shutterstock

10. augustā ugunsdzēsēji glābēji Liepājā no sausās tualetes izcēla sešus kaķēnus un nodeva veterinārārstam. Policija par notikušo sākusi pārbaudi - tiek pārbaudīts kāds iespējamais vainīgais - 1989. gadā dzimis vīrietis.

Augusta sākumā Balvos no 1,5 metrus dziļas šahtas tika izcelts tajā iekritis suns, savukārt Engures novadā izglābts strūklakā iekritis suns, kurš saviem spēkiem nespēja izkļūt laukā.

Liepājā augusta sākumā glābēji atbrīvojuši mājas ventilācijas šahtā iesprūdušu kaķis, savukārt Līvānos atbrīvots ūdensnoteku caurulē iekritis un iesprūdis kaķēns.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Augusta sākumā Siguldas novadā glābēji izvilkuši zem dzīvojamās mājas ieejas ielīdušu čūsku un palaiduši brīvībā, bet augusta vidū Liepājā VUGD darbinieki no plastmasa kastes, kas atradusies pie kādas biroja ēkas, izcēluši čūsku un palaiduši brīvībā mežā.

Kāda dzīvoklī iemaldījusies čūska notverta arī Daugavpilī. Glābēji to palaiduši brīvībā mežā.

Foto: Shutterstock

Šovasar glābēji steigušies palīgā arī dzīvniekiem, kuri saviem spēkiem nav varējuši izkļūt no ūdenstilpēm. Tā jūnija beigās Limbažos ugunsdzēsēji no dīķa izcēluši tur iestigušu suni, bet cits suns izcelts no Gudrona dīķa Inčukalna pagastā.

Savukārt Jēkabpilī kāds kaķis izglābts no noslīkšanas Jēkabpilī, bet Kocēnu novada Vaidavas pagastā glābēji izcēluši dīķī iekritušu suni, kurš saviem spēkiem nespēja izkļūt krastā.

Foto: Shutterstock

Maija nogalē Katlakalnā glābējiem nācās atbrīvot dzīvojamās mājas kamīnā iestrēgušu putnu, bet Jūrmalā tika atbrīvota mājas pagalmā ieklīdusi stirna.

Kāds zem automašīnas motora pārsega iesprūdis kaķis atbrīvots Dobelē, bet Tukumā izglābta zem motora pārseguma iesprūdusi kaķene ar kaķēniem.

Jūnija beigās VUGD darbinieki notvēruši arī kādu no ligzdas izkritušu putnēnu. Mazo putnu ugunsdzēsēji nogādājuši Rīgas Zooloģiskajā dārzā.

Savukārt no kādas ēkas pagraba atbrīvots tur iemucis lapsēns. Augustā atbrīvots kaķis, kurš bija iesprūdis reklāmas stendā, bet vēl cits ķepainis atbrīvots, jo bija iesprūdis starp radiatoriem.

Foto: DELFI Aculiecinieks
2. jūnijā glābēji Jūrmalā bērnudārza teritorijā notvēra pīli ar deviņiem pīlēniem, kurus nogādāja pie ūdens.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka ugunsdzēsēji Jūrmalā izglāba nomaldījušos pīļu ģimenīti, kuru vērienīgā glābšanas operācijā izdevās veiksmīgi nogādāt drošībā.

Foto: F64
19. maijā Līvzemes ielā Salaspilī gulbim knābī bija ieķēries āķis – ugunsdzēsēji glābēji gulbi noķēra un nogādāja veterinārajā klīnikā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!