Foto: LETA

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers ceturtdien, 25.maijā, atlaidis no darba Aizkraukles prokurori Diānu Bebri-Kondrāti, kas reibumā izraisīja auto avāriju, bet sodu par to nesaņēma.

"Ģenerālprokurors 25. maijā, pamatojoties uz Prokuratūras likuma 40. panta pirmās daļas 1. punktu, 37. panta pirmās daļas 1. punktu un 33. panta pirmās daļas 5. punktu, izdevis pavēli par Aizkraukles rajona prokuratūras prokurores Diānas Bebres-Kondrātes atlaišanu no prokurora amata ar 2017. gada 26. maiju," informēja prokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina.

Saskaņā ar Prokuratūras likumu prokurors ir jāatlaiž no amata, ja ģenerālprokurors ir konstatējis, ka prokurors neatbilst likuma 33. panta prasībām, tostarp 5. punkts paredz, ka prokuroram jābūt nevainojamai reputācijai.

Jau vēstīts, ka Bebrei-Kondrātei, kas reibumā izraisījusi auto avāriju, likumu pārzināšana ļāvusi ne vien izvairīties no soda, bet arī saglabāt amatu.

TV3 raidījums "Nekā personīga" iepriekš ziņoja, ka pirms diviem gadiem Bebri-Kondrāti par likuma un rupju ētikas pārkāpšanu nolēma disciplināri sodīt un atlaist no amata. Taču viņa visu šo laiku pavadīja attaisnotā prombūtnē, un tagad ir iestājies noilgums – maija otrajā pusē Bebre-Kondrāte nesodīta atgriezās darbā.

Prokuroru atestācijas komisija nolēma, ka Bebre-Kondrāte sodāma ar visaugstāko disciplināro sodu – atlaišanu no amata. Taču dienā, kad atestācijas komisija pieņēma Bebrei-Kondrātei nelabvēlīgo lēmumu, viņai izrakstīta slimības lapa, klāsta "Nekā personīga". Prokurore darba nespējīga bija pusgadu, tad devās dekrēta un vēlāk bērna kopšanas atvaļinājumā.

Vēl Bebre-Kondrāte izmantoja neizņemtos atvaļinājumus un darbā atgriezās tikai maijā. Tad bija iestājies Prokuratūras likuma 45. pantā paredzētais divu gadu noilgums par disciplinārsoda piemērošanu un viņu atlaist vairs nevarēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!