Foto: LETA

Tā saucamā Ventspils stipendiātu lieta neizčākstēs, trešdienas vakarā Latvijas Televīzijas raidījumā "Sastrēgumstunda" pārliecību pauda ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

"Man ir līdzi pietiekoši daudz dokumentu, lai es pierādītu, kāds darbs tur ir veikts un kāds turpināts. (...) Nē, lieta neizčākst, darbs tiek turpināts, ar pilnu atbildības sajūtu to varu pateikt," uz jautājumu par stipendiātu lietu atbildēja ģenerālprokurors.

Viņš norādīja, ka jau pagājušajā gadā lietas izmeklēšanai piesaistīti papildus cilvēki. "Viennozīmīgi varu pateikt, ka patiesībai neatbilst tas, kas publicēts par šo lietu, ka to gatavojas izbeigt," apliecināja Kalnmeiers.

Publikācijā portālā "pietiek.com" tika pieļauts, ka Ventspils mēra Aivara Lemberga stipendiātu lieta līdz tiesai, visticamākais, tā arī nenonākšot un vairākas pārbaudes par augstām amatpersonām, tai skaitā tieslietu ministru Gaidi Bērziņu pamazām tikušas "noliktas uz bremzēm", kopš Ģenerālprokuratūru vada Kalnmeiers.

Ventspils stipendiātu lieta, iespējams, liecina par ilgstošu politisko partiju un politiķu uzpirkšanu konkrētu lēmumu pieņemšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!