Autoavārijā Ķegumā, saduroties divām smagajām automašīnām, otrdienas rītā gājuši bojā abu mašīnu vadītāji un noplūdušas piecas tonnas dīzeļdegvielas. Avārija notikusi ap pulksten 7 Ķeguma centrā, kur sadūrušās automašīna KAMAZ un kāda smagā automašīna, kas vedusi dīzeļdegvielu.
Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns pastāstīja, kanegadījumā gājuši bojā abu mašīnu vadītāji, bet par citiem cietušajiem Leiškalnam ziņu nebija.

Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes direktors Raimonds Vējonis, kas atrodas notikuma vietā, BNS pavēstīja, ka, dīzeļdegvielas vedējam saduroties ar KAMAZ, bojāta viena dīzeļdegvielas cisternas sekcija un noplūdušas aptuveni piecas tonnas degvielas.

Dīzeļdegviela izlijusi uz šosejas un daļa izlijušās vielas nonākusi grāvī, taču pašlaik noplūdusī degviela jau ierobežota. Vējonis pastāstīja, ka pulksten 10 Vides konsultāciju centra speciālisti plānoja sākt savākšanas darbus.

Pagaidām viņš nevarēja pateikt, cik bīstams videi būs šis gadījums. Par to varēšot spriest pēc savākšanas darbu beigām.

Ogres rajona ceļu policijas priekšnieks Māris Preimanis BNS pastāstīja, ka avārija notikusi, jo automašīna KAMAZ, apdzenot kādu baļķu vedēju, iebraukusi pretējā braukšanas joslā, kur sadūrusies ar degvielas vedēju "Volvo".

Sadursmē gājuši bojā abu auto vadītāji - Roberts Melnišķis un Arvīds Petrovičs. Cietusi arī aiz KAMAZ braukusī pussmagā automašīna "Iveco", taču tās vadītājs ticis cauri tikai ar izbīli, bet auto bojāta kabīne.

Policija regulējot satiksmi avārijas apkārtnē, jo izplūdušās dzīzeļdegvielas dēļ Daugavpils šoseja šajā vietā esot "kā slidotava". Tiekot veikti degvielas savākšanas darbi, kā arī ceļa apkaisīšana ar smiltīm un zāģu skaidām.

Avārijā bojātās automašīnas vēl atrodoties notikuma vietā, taču no ceļa braucamās daļas jau novāktas. Izmeklēšanas gaitā tikšot norīkotas ekspertīzes, lai noteiktu negadījuma cēloņus, kā arī to, vai kāds no autovadītājiem nav braucis reibumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!