Foto: LETA

Bijušajam Saeimas deputātam Andim Kāpostam, kuru lūdza apsūdzēt kukuļa piesavināšanā, prokuratūra uzrādījusi apsūdzību tā izkrāpšanā.

Prokuratūrā portāls "Delfi" uzzināja, ka prokurors, izvērtējot lietā savāktos pierādījumus, atzinis tos par pietiekamiem, lai celtu apsūdzību Kāpostam par naudas izkrāpšanu, nepatiesi apgalvojot, ka ir samaksāts kukulis valsts amatpersonai naudas devēja un citas personas interesēs.

Apsūdzība uzrādīta par krāpšanu. Apsūdzība liecina, ka apsūdzētais, pie kura bija vērsusies viņam agrāk pazīstama persona, darot to citas personas interesēs, ar lūgumu palīdzēt, lai šim citam cilvēkam nebūtu uz sešiem mēnešiem jāiet cietumā.

Izmantojot šo situāciju, nolūkā prettiesiski iegūt svešu mantu un bez nodoma maksāt kukuli kādai no valsts amatpersonām, apsūdzētais radījis nepatiesu iespaidu, ka pastāv reāla iespēja palīdzēt, nododot naudu vajadzīgajai valsts amatpersonai. Ar viltu un ļaunprātīgi izmantojot uzticēšanos viņš ieguva naudu 5000 eiro apmērā, lai to izmantotu savām vajadzībām, vēsta prokuratūrā.

Lietā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) prokuratūrai nodeva krimināllietu, kurā Kāpostu lūdz apsūdzēt 5000 eiro liela kukuļa piesavināšanā. Izmeklēšanā iegūtie pierādījumi liecina, ka bijusī amatpersona piesavinājās kukuli 5000 eiro apmērā, apgalvojot, ka tas paredzēts nodošanai valsts amatpersonai par labvēlīga lēmuma pieņemšanu attiecībā uz kādas personas apžēlošanu.

Kāposts portālam "Delfi" sacīja - ir gribējis cilvēkam palīdzēt, taču sanākušas šādas nepatikšanas ar KNAB. Sīkāk notikušo bijušais nekomentēja, sakot: "Esmu kļūdu izdarījis".

KNAB norādīja, ka kriminālprocess sākts šā gada martā. KNAB portāls "Delfi" noskaidroja, ka noziegums, kurā tur aizdomās bijušo deputātu, noticis šogad februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!