Foto: LETA
Ar mērķi izvairīties no soda par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu un braukšanu bez vadītāja apliecības autovadītājs policistiem Rīgas reģionā devis kukuli 100 eiro apmērā, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, šogad Rīgas reģionā šis jau ir 47. gadījums, kad sākts kriminālprocess par kukuļdošanu.

Vakar, 27. novembrī, ap pulksten 17:00 Tīrainē, Viršu ielā, Valsts policijas darbinieki apturēja 1986.gadā dzimušu vīrieti par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu. Veicot personas pārbaudi, policijas darbinieki konstatēja, ka apturētajam vīrietim nav vadītāja apliecības.

Lai netiktu sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par automašīnas vadīšanu bez tiesībām, vīrietis mēģināja iedot policijas darbiniekiem kukuli 100 eiro apmērā. Par notikušo Rīgas reģiona pārvaldes darbinieki sāka kriminālprocesu par kukuļdošanu.

Valsts policija atgādina, ka arī turpmāk cīņā ar korupciju uz ceļa pastiprinātu uzmanību pievērsīs ne tikai policistiem, kas ņem kukuļus, bet arī autovadītājiem – kukuļdevējiem

Kukuļu došana saskaņā ar Krimināllikumu ir sodāma pēc 323.panta. Par šādu noziedzīgu nodarījumu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!