Foto: DELFI
Kārtējā ugunsgrēkā dārzu mājiņā gājis bojā kāds cilvēks, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) informācija.

Ziņas par ugunsgrēku Valmierā, Asteru ielā VUGD saņēma naktī, plkst. 00:23. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka dārza mājiņa jau deg ar atklātu liesmu pilnā 12 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks, kura personību pagaidām nav izdevies noskaidrot.

Savukārt trešdien no rīta, plkst. 09:48 VUGD saņēma informāciju, ka Aknīstes novada Asarē, Parka ielā, divstāvu dzīvojamajā mājā ir jūtams sadūmojums. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī bija dedzis dīvāns, kurš tika iznests ārā vēl pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās.

Ugunsgrēkā bija degušas arī dzīvokļa durvis. Kopējā degšanas platība bija trīs kvadrātmetri. Ugunsgrēkā cieta dzīvokļa saimniece, kura nogādāta slimnīcā.

Šajā laikā mājās atnestie Adventa vainagi jau ir izžuvuši, tāpēc VUGD arvien biežāk saņem izsaukumus par degošiem Adventa vainagiem. Trešdien plkst. 20:23 VUGD saņēma informāciju, ka Jūrmalā, Strēlnieku prospektā, ir izcēlies ugunsgrēks sabiedriskā ēkā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka uz ēkas loga palodzes deg Adventa vainags.

VUGD atgādina, ka degošas svecītes nedrīkst atstāt bez uzmanības un, dodoties prom no ēkas, ir jāpārliecinās, ka visas svecītes ir nodzēstas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!