Aizdomās par 500 ASV dolāru kukuļa piesavināšanos un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu aizturētais Rīgas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) darbinieks ir 26.nodaļas Kārtības policijas priekšnieks.
Aģentūrai LETA šo informāciju apstiprināja RGPP preses centra vadītāja Ieva Zvīdre.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas biroja (ONAB) darbinieki aizdomās par 500 ASV dolāru (ap Ls 290) kukuļa piesavināšanos un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu aizturēja Rīgas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) nodaļas darbinieku - 1971.gadā dzimušo Sergeju.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas preses dienestā, pagājušā gada oktobrī kāda persona lūgusi Sergejam palīdzēt, lai netiktu ierosināta krimināllieta. Par šo "pakalpojumu" tika samaksāti 500 lati, un Sergejs solījis, ka lieta policijā netiks ierosināta.

Šā gada 6.februārī Sergejs pieprasīja no jau minētā palīdzības lūdzēja vēl 500 ASV dolārus kā atlīdzību par "starpniecību", lai jautājumu "nokārtotu līdz galam". Brīdī, kad Sergejam nodeva minēto papildu naudas summu, viņš tika aizturēts.

Par šo faktu ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 318.panta 2.daļas par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, 321.panta 2.daļas par kukuļa piesavināšanos un 323.panta 2.daļas par kukuļdošanu.

7.februārī tiesa pieņēma lēmumu policijas darbinieku apcietināt līdz apsūdzības uzrādīšanai.

Kā informē Zvīdre, RGPP priekšnieks Andris Dzenis pateicas ONAB kolēģiem par sniegto palīdzību policijas rindu attīrīšanā, norādot, ka arī RGPP darbinieki paši cīnās pret šādu rīcību savā darbā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!