Rīgas pašvaldības policisti pirmdien, 27. jūnijā, no maluzvejnieku nagiem Buļļupē izglābjuši 32 zivis, portālu "Delfi" informēja Rīgas pašvaldības policijā.

Pirmdien Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki saņēmuši informāciju, ka Buļļupē ievietots, iespējams, nelegāls zvejas tīkls.

Notikuma vietā kārtības sargi pamanījuši airu laiva, kurā sēdējis vīrietis un centies pievērst policijas darbinieku uzmanību.

Piebraucot pie vīrieša, viņš pašvaldības policistiem pastāstījis, ka makšķerējis un aizķēris nemarķētu zvejas tīklu, par kuru uzreiz ziņojis policijai.

Izsaucējs norādījis uz vietu, kur ievietots nelegālais tīkls. Apskatot norādīto vietu, pašvaldības policisti konstatējuši, ka tīkls nostiprināts ar atsvaru un plastikāta pudelēm abos galos. Tīkla garums bijis 100 metri, bet platums – 1,5 metri. Maluzvejnieku izvietotā tīkla acs izmērs – 45x45 milimetri.

Tīklā kārtības sargi atraduši 32 zivis, kuras ielaistas atpakaļ ūdenī. Nelegālais zvejas tīkls izņemts, un par notikušo sākta administratīvā lietvedība.

Policija pateicas vērīgajam makšķerniekam, kurš nekavējoties ziņojis par konstatētajiem pārkāpumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!