Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Svētdien Rīgas pašvaldības policisti Rumbulā pamanījuši kādā nomaļā ieliņā novietotu "Audi" automašīnu, kurā atradušies vīrietis un sieviete, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības policijā.

Braucot gar automašīnu, kārtības sargi tajā pamanījuši sievieti, kura bija noliekusies uz vadītāja sēdvietas pusi. Izdzirdot troksni, vīrietis centies ātri uzvilkt bikses, bet pēc brīža no transportlīdzekļa izkāpusi sieviete, kura jau vairākkārtīgi nonākusi policijas redzeslokā par prostitūcijas ierobežošanas noteikumu neievērošanu.

Vīrietis pašvaldības policistiem pastāstījis, ka par samaksu saņēmis orālo seksu, taču detalizētāku informāciju sniegt nevēlējās, sakot, ka mājās viņu gaida sieva. Savukārt pakalpojuma sniedzēju policisti informējuši, ka seksuāla rakstura pakalpojumus sniegt publiskās vietās ir aizliegts. Sievietei noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par prostitūcijas ierobežošanas noteikumu pārkāpšanu.

Pēc protokola noformēšanas pārkāpēja noliegusi savu vainu par spīti tam, ka viņa pieķerta notikuma vietā. Tāpat sieviete atteikusies parakstīt protokolu.

Policisti paskaidrojuši, ka viņai ir tiesības protokolu neparakstīt, ja viņa to nevēlas darīt, taču neparakstīšana neietekmē dokumenta juridisko spēku. Ar parakstu sieviete apliecina, ka ir iepazinusies ar protokola saturu, nevis atzīst savu vainu. Tā kā sieviete atteikusies parakstīt protokolu, viņa to saņems pa pastu ierakstītā vēstulē.

Likums paredz, ka par prostitūcijas pakalpojumu sniegšanu publiskās vietās personai uzliek naudas sodu no 350 līdz 700 eiro. Pašvaldības policija atgādina, ka Latvijā prostitūcija nav aizliegta, bet ierobežota. Speciāli Ministru kabineta noteikumi paredz, ka personai atļauts piedāvāt vai sniegt seksuālos pakalpojumus par maksu tikai dzīvojamā telpā, kas ir tās īpašums, vai par kuru tā ir noslēgusi īres līgumu.

Personai aizliegts piedāvāt vai sniegt seksuālos pakalpojumus par maksu, kā arī saņemt šos pakalpojumus iepriekšminētajā dzīvojamā telpā, ja tā atrodas tuvāk par 100 metriem no izglītības iestādes vai baznīcas, ja tajā atrodas nepilngadīgais un ja pret to iebilst citas personas, kuras dzīvo šajā telpā vai mājā, kurā tā atrodas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!