Liepājas policijas inspektors, kurš prettiesiski rīkojies, piekaujot kādu vīrieti, pēc dienesta izmeklēšanas pazemināts amatā, informēja Liepājas pilsētas un rajona policijas (PRP) priekšnieka vietniece Egita Guseva.
Liepājas PRP priekšnieks Arturs Vaiteiks otrdien parakstījis dienesta pārbaudes slēdzienu, kurā konstatēts, ka policists - jaunākais iecirkņa inspektors - pārkāpis savas pilnvaras un kompetences robežas, tāpēc viņš disciplināri sodīts un turpmāk strādās īslaicīgās aizturēšanas izolatorā par kārtībnieku.

Dienesta izmeklēšanas materiāli nosūtīti uz Valsts policijas izziņas pārvaldi, lai tā lemtu par krimināllietas ierosināšanu.

Dienesta izmeklēšanu policijā ierosināja, jo kāds vīrietis apgalvoja, ka pērn 25.decembrī viņam uzbrucis kaimiņš kopā ar savu paziņu policijas inspektoru un nodarījis miesas bojājumus. Kad izsaukta policija, tā nevis aizturējusi uzbrucējus, bet viņu nogādāja īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Arī tā darbinieki neesot reaģējuši uz vairākkārtējiem lūgumiem sniegt medicīnisko palīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!