No darba Valsts policijā aizgājis likumsargs Jēkabs Bičevskis, kurš apsūdzēts par neiesaistīšanos konflikta risināšanā pie spēļu zāles Bauskā, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Otrdien, 26. martā, Zemgales rajona tiesā Bauskā sāka izskatīt krimināllietu, kurā Bičevskis apsūdzēts par pienākumu nepildīšanu un būtiska kaitējuma radīšanu, neiesaistoties konflikta risināšanā pie spēļu zāles Bauskā.

Bičevskis raidījumam nesniedza nekādus komentārus, taču viņa advokāts Ainārs Vīnkalns vien norādīja, ka bijušais likumsargs savu vainu neatzīst. No tiesā klāstītā izriet, ka plašu ažiotāžu guvušajā videofragmentā nav redzams brīdis, kad Bičevskis izkāpj no automašīnas un piedāvā palīdzību kautiņā cietušajam.

Otrdien tiesā uzklausīja lieciniekus, bet nākamā sēde gaidāma pēc pusgada – oktobrī.

Ziņots, ka pērnā gada novembrī Bauskas rajona prokuratūra Zemgales rajona tiesai nodeva krimināllietu, kurā Valsts policijas likumsargs apsūdzēts par pienākumu nepildīšanu un būtiska kaitējuma radīšanu, neiesaistoties konflikta risināšanā pie spēļu zāles Bauskā.

Apsūdzētais policists saņēma rīkojumu braukt uz spēļu zāli, lai apturētu starp vairākiem azartspēļu vietas apmeklētājiem izcēlušos konfliktu.

Policists ieradās notikuma vietā, bet, pretēji amata pienākumiem, neiesaistījās konflikta apturēšanā, atgrūda vienu no ķildā iesaistītajiem brīdī, kad viņam sita otra persona, nesniedza pakritušajam vīrietim palīdzību un necentās aizturēt otru kausli. Tā vietā policists iesēdās dienesta automašīnā, pametot pie automašīnas nokritušo personu.

Tādējādi, apsūdzētā rīcība radīja būtisku kaitējumu pārvaldības kārtībai, jo viņa kā amatpersonas bezdarbība minētās konfliktsituācijas atrisināšanā notikuma vietā tika fiksēta no sabiedrības pārstāvja puses, nofilmējot to notikuma vietā un publicējot video ierakstu interneta vietnēs.

Ar savām darbībām apsūdzētais izdarījis noziegumu, kas paredzēts Krimināllikuma 319. panta pirmajā daļā.

Jau ziņots, ka 27. maija rītā internetā bija publicēts video, kurā redzama daļa no konflikta situācijas pie kādas spēļu zāles Bauskā.

Saistībā ar gadījumu Valsts policija sāka divas lietvedības – vienu par konfliktu spēļu zālē un otru par konfliktu, kas no jauna izcēlās stāvlaukumā iepretim spēļu zālei (daļa no kura redzama video).

Vienlaikus policija sāka arī pārbaudi, kurā vērtēja policistu profesionālo darbību un attieksmi notikuma vietā, secinot, ka likumsargi rīkojušies neprofesionāli. Viņiem piemēroja arī disciplinārsodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!