Foto: DELFI Aculiecinieks
Šopēcpusdien izcēlies ugunsgrēks kopmītņu tipa ēkā Ķekavā, Gaismas ielā. Piecstāvu ēkā ar atklātu liesmu dedzis ceturtā stāva koridors 30 kvadrātmetru platībā, cietušas trīs sievietes.

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere, izsaukumu uz notikuma vietu ugunsdzēsēji saņēma plkst.15.29. Ugunsgrēkam tika noteikts paaugstinātas bīstamības statuss. Uz Gaismas ielu Ķekavā aiztraucās piecas VUGD tehnikas vienības. Ieradās arī policija un mediķi.

Kā pastāstīja aculiecinieki, degošās ēkas otrā galā ir izvietots sociālās aprūpes centrs.

Ugunsdzēsēji pārbaudīja visas liesmojošās ēkas ceturtā un piektā stāva istabas. No mājas tika izglābti 12 cilvēki - septiņus iedzīvotājus ugunsdzēsēji caur dūmiem izveda pa durvīm, iedodot viņiem elpošanas aparātus, bet pieci, tai skaitā trīs bērni, tika izcelti pa logiem, izmantojot autopacēlāju.

Ugunsgrēkā cieta trīs sievietes, kuras bija saelpojušās dūmus. Viena no viņām tika stacionēta, bet divas no hospitalizācijas atteicās.

Kā pastāstīja Vetere, plkst.17.05 ugunsgrēku ir izdevies ierobežot jeb lokalizēt, līdz ar to dažas VUGD mašīnas jau devušās atpakaļ uz posteņiem, bet daļa ugunsdzēsēju joprojām turpina darbu notikuma vietā, līdz ugunsgrēks būs pilnībā likvidēts.




Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!