Foto: stock.xchng
40 gadus vecā vīrieša slepkavībā un viņa auto aizdedzināšanā vainīgie 19 un 20 gadus vecie jaunieši noziegumam gatavojušies iepriekš, un vīrieti nošāvuši uzreiz pēc atbraukšanas sarunātajā vietā, vēsta LNT raidījums "Degpunktā".

4. septembra vakarā īsi pirms septiņiem Ķekavas novadā, Krogsilā, ziņots par degošu automašīnu. Lai arī dažu minūšu laikā ugunsgrēks apdzēsts, spēkrats nodega gandrīz pilnībā. Policijas darbinieki sāka veikt automašīnas apskati un konstatēja, ka starp mašīnas sēdekļiem atrasts stipri apdedzis līķis. Izmeklēšanā noskaidrots, ka pirms automašīnas aizdedzināšanas tajā atrastais vīrietis ir nošauts, bet pēc tam pēdu slēpšanas nolūkā mašīna aizdedzināta.

Atklājies, ka nogalinātais bijis kāds 40 gadus vecais vīrietis, godājams cilvēks un divu bērnu tēvs, kurš strādājis ieslodzījumu vietu pārvaldē un pelnījis iztiku, pērkot un pārdodot metāllūžņus.

Šis pavediens ļāva atklāt iespējamos noziedzniekus, kuri 30. septembrī jau bija saslēgti roku dzelžos. Veicot pratināšanu, aizturētie ātri atzinās nozieguma veikšanā.

Atklājies, ka abi vīrieši noziegumam gatavojās iepriekš, un jau pirms tikšanās upurim parakstīja nāves spriedumu. Aizturētie iepriekš bija pazīstami ar nogalināto, un pa telefonu vienojās par tikšanos.

Piebraucot pie norunātās vietas, cietušais izgāja no mašīnas, un jaunieši viņam uzreiz veica vairākus šāvienus, tajā skaitā vienu kontrolšāvienu galvā. Nogalināto ievilka automašīnā, bet līdzi paņēma maku ar 2100 eiro un divus telefonus.

Pēc notikušā jaunieši devās prom, taču saprata, ka viņu noziegums ir viegli atklājams, tāpēc devās uz benzīntanku, nopirka piecus litrus benzīna, aplēja ar to automašīnu un aizdedzināja to.

Pēc notikušā abi vīrieši sarīkoja pamatīgu ballīti, bet nākamajā dienā par deviņu un 13 gadus veco meitu tēva naudu iegādājās automašīnu.

Šobrīd 19 un 20 gadus vecie jaunieši, kuri jau atzinušies aukstasinīgās slepkavības izdarīšanā, atrodas aiz restēm. Zināms, ka viņi iepriekš nav tiesāti, taču pret viņiem uzsāktas vairākas lietas par automašīnu zādzībām. Tāpat likumsargi pārbauda abu saistību ar citiem, līdzīgiem noziegumiem.

Kriminālprocess uzsākts pēc Krimināllikuma 117. panta 5. un 10. punkta par slepkavību pastiprinošos apstākļos grupā un apgānot līķi. Par to draud mūža ieslodzījums vai cietumsods no 10-20 gadiem. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!