Foto: AP/Scanpix
Rīgā, Ķengaraga aizturēti naudas izspiedēji, kuri savu upuri vadājuši automašīnas bagāžniekā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvadē.

Svētdien Ķengaragā 1990.gadā dzimis vīrietis uz ielas pamanīja paziņu, kas viņam bija parādā, aptuveni, 140 eiro. Viņš ar parādnieku, 1994.gadā dzimušu jaunieti, uzsāka sarunu kādā no Ķengaraga māju pagalmiem, liekot samaksāt aizņemto naudu. Vienaudžu pārrunu laikā piebrauca automašīna un tās šoferis kopā ar naudas pieprasītāju, piedraudot ar vardarbību, lika 1994.gadā dzimušajam jaunietim iekāpt automašīnas bagāžniekā.

Abi nolaupītāji cietušajam lika sazināties ar draugu, kuram pie kāda tirdzniecības centra Rīgā jāierodas ar naudu. Tad jaunieši cietušo atbrīvoja netālu no Salaspils, pirms tam atņemot telefonu un pasi.

Pēc saņemtā zvana cietušā draugs vērsās policijā. Likumsargi nekavējoties devās uz norādīto tikšanās vietu pie tirdzniecības centra, kur aizturēts viens no noziegumā iesaistītajiem. Nākamajā dienā, proti, pirmdienā, aizturēts arī 20 gadus vecais nozieguma organizators.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!