Foto: Valsts polcija

Šonedēļ Valsts policija aizdomās par laupīšanu aizturējusi kādu vīrieti, bet policistiem ir aizdomas, ka viņš varētu būt izdarījis arī citus noziegumus, tāpēc likumsargi aicina atsaukties visus, kuri varētu būt cietuši no viņa pretlikumīgajām darbībām.

30. septembrī ap pulksten 20 diviem jauniešiem uz ielas vīrietis draudējis un pieprasījis naudu. Ļaundaris, pielietojot fizisko spēku, pārmeklēja abu nepilngadīgo jauniešu kabatas un atrada tajās mobilos telefonus, kurus arī atņēma.

Par notikušo cietušie ziņoja Valsts policijas Rīgas Ķengaraga iecirknī. 12. oktobrī aizdomās turētais tika atrasts un aizturēts.

Vienu no nolaupītajiem telefoniem, ko laupītājs vēl nebija paspējis pārdot, izdevās atgūt. Kopējā nolaupīto mobilo telefonu vērtība ir ap 400 eiro.

Aizturētais jau vairākas reizes nonācis policijas redzeslokā par līdzīgiem noziegumiem un vairākus gadus atradies ieslodzījumā.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta pirmās daļas – par laupīšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Iespējams, ka attēlā redzamais vīrietis pēdējā laikā ir veicis arī citus noziegumus, tādēļ Valsts policija aicina atsaukties cietušos, zvanot pa tālruņa numuru 67086800, 67086822, 67086852, 110 vai vēršoties Rīgas Ķengaraga iecirknī Aviācijas ielā 15.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!