Foto: Shutterstock

Valsts policija aizturējusi divus tirdzniecības centra Ķengaragā apsargus saistībā ar kāda vīrieša nāvi, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Sestdienas, 5. janvāra, pievakarē iedzīvotāji pie kāda tirdzniecības centra Rīgā, Ķengaragā, pamanījuši gulošu vīrieti, iespējams, bez dzīvības pazīmēm. Aculiecinieki par notikušo paziņojuši Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam.

Mediķiem ierodoties notikuma vietā, konstatēta vīrieša nāve. Turklāt vīrietim bijuši redzami miesas bojājumi. Par notikušo paziņots arī Valsts policijai, kas sākusi izmeklēšanu.

Policisti ieguvuši informāciju, ka todien minētais vīrieti uzturējies tirdzniecības centra telpās un, pēc aculiecinieku norādēm, viņu no tirdzniecības centra telpām aiz drēbēm esot izvilkuši divi vīrieši apsargu formā. Tāpat aculiecinieki norādījuši, ka tobrīd vīrietis nav pretojies un, iespējams, atradies alkohola reibumā, kā arī viņa seja bijusi klāta asinīm.

Kriminālprocesā noskaidrots, ka uz vīrieša ķermeņa ir miesas bojājumi un šobrīd tiek skaidrots to iegūšanas laiks un apstākļi. Tāpat tiek vērtētas apsardzes darbinieku faktiskā rīcība attiecībā pret šo personu, kā arī atstāšana bezpalīdzības stāvoklī uz ielas.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ķengaraga iecirkņa policisti uz aizdomu pamata ir aizturējuši abus apsargus, kuri dzimuši 1960. gadā. Policisti pārbauda viņu saistību ar notikušo.

Saistībā ar notikušo sākotnēji sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 141. panta 2. daļas – par tādas personas apzinātu atstāšanu bez palīdzības, kura atrodas dzīvībai vai veselībai bīstamā stāvoklī un kurai nav iespējas saglabāt sevi slimības vai savas nevarības dēļ, ja vainīgajam bijusi iespēja sniegt cietušajam palīdzību un bijis pienākums rūpēties par viņu vai arī vainīgais pats viņu nostādījis dzīvībai bīstamā stāvoklī. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Uz izmeklēšanas laiku abiem apsargiem ir piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Policija uzsver, ka patlaban notiek aktīva izmeklēšana ar mērķi noskaidrot notikušā apstākļus un atklāt noziegumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!