Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Piektdien, neilgi pēc plkst.2 naktī Rīgas pašvaldības policija saņēma izsaukumu no kāda aculiecinieka, kurš skaidroja, ka vairāki jaunieši Ķengaragā demolē atkritumu konteinerus un apkārt mētā stikla pudeles. Uz notikuma vietu tika norīkota tuvākā Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes ekipāža un razbainieki notverti.

Ierodoties notikuma vietā, kārtības sargi konstatēja, ka ir apgāzti divi atkritumu konteineri un izmētātas vairākas pudeles. Tāpat notikuma vietā atradāt izsaucējs, kurš atkārtoti skaidroja situāciju.

Apsekojot tuvāko apkārtni, pamanītas vairākas personas, kuras, ieraugot policijas ekipāžu, sāka bēgt.

Likumsargiem un izsaucējam, kurš pārvietojās ar riteni, izdevās noķert vienu no jauniešiem, kurš bija agresīvs un mēģināja provocēt izsaucēju. Noskaidrots, ka puisim ir 17 gadi, tāpat bija redzams, ka aizturētais ir stiprā alkohola reibumā.

Nedaudz vēlāk kārtības sargi pamanīja vēl vienu jaunieti, kurš slēpās aiz blakus esošās mājas. Policijas darbiniekiem izdevās noķert arī viņu. Noskaidrots, ka zēnam ir 13 gadi. Mazgadīgais puisis uzvedās bravūrīgi, lamājās un policijas darbiniekus neuztvēra nopietni.

Likumsargi abus jauniešus iesēdināja operatīvajā transportlīdzeklī un turpināja tuvākās teritorijas apsekošanu. Izsaucējam izdevās panākt arī meiteni, kura atradās jauniešu kompānijā un mēģināja aizbēgt. Noskaidrots, ka aizturētajai ir 16 gadi.

Visas trīs personas tika nogādātas policijas iecirknī. Aizturētie puiši joprojām bija agresīvi – 17 gadīgais jaunietis pretojās policijas darbiniekiem, savukārt 13 gadīgais uzvedās bravūrīgi un lamājās.

Vēlāk visiem jauniešiem tika izmērīta alkohola koncentrācija izelpā. Noskaidrots, ka 17 gadīgajam jaunietim ir 3,2 promiles, 13 gadīgajam ir 0,82 promiles un 16 gadīgajai meitenei ir 2,19 promiles.

Kārtības sargi izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigādi, kura secināja, ka abus nepilngadīgos puišus nepieciešams hospitalizēt.

Tāpat policija informēja visu nepilngadīgo personu vecākus par notikušo situāciju.

Par jauniešu rīcību uzsākti divi administratīvo pārkāpumu procesi, savukārt vecāku atbildība tiks vērtēta atsevišķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!