Foto: DELFI

Otrdien, 14. martā, Valsts policijas ekipāža Ķengaragā pamanījusi mazu zēnu, kurš uz ielas pēc pulksten 22 atradies viens, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Policijai par klīstošo puisīti ziņojuši iedzīvotāji. Norādītajā vietā ieradušies Valsts policijas Rīgas Ķengaraga iecirkņa policisti. Iedzīvotāju ziņotais apstiprinājies – pa ielu tik tiešām pastaigājies zēns, kuram bijuši redzami zilumi un grieztas brūces uz rokām. Policisti izsaukuši Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķus, kuri bērnu nogādājis ārstniecības iestādē.

Policisti noskaidrojuši, ka bērns ir dzimis 2007. gadā un dzīvo turpat netālu, Rīgas Latgales iecirkņa apkalpojamā teritorijā, un devušies turp. Dzīvoklī policisti sastapuši bērna tēvu. Tāpat kārtības sargi konstatējuši, ka tur atrodas divus gadus vecs zēns – 2007. gadā dzimušā zēna brālis.

Bērna māte tobrīd nav bijusi mājās. Dzīvoklī valdījuši antisanitāri apstākļi – nekārtība, netīrība un rāpojuši prusaki. Dzīvoklī ieradušies arī Rīgas Pašvaldības policijas darbinieki, kuri no nepiemērotajiem apstākļiem izņēmuši divus gadus veco bērnu. Mazulis nogādāts slimnīcā.

Savukārt Valsts policijas likumsargi aizturējuši 1988. gadā dzimušo bērna tēvu un nogādājuši policijas iecirknī.

Bērna tēvs norādījis, ka ap pulksten 17 dēls viņam pateicis, ka dodas pastaigāties, bet pēc tam viņš mājās nebija pārradies.

Tēvs atzina, ka dēls bieži viens pats pa tumsu staigājot apkārt. Uz jautājumu, kur bērns guvis miesas bojājumus, tēvs nemācēja atbildēt. Viņš pieļāva, ka dēls ar kādu sakāvies. Policijā norāda, ka pēc mediķu apskates atklājies, ka arī divgadniekam ir miesas bojājumi. Policijai ir aizdomas, ka miesas bojājumus bērniem, iespējams, nodarījis viņu tēvs.

Saistībā ar notikušo apstākļu noskaidrošanai Valsts policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 174. panta 2. daļas – par cietsirdīgu vai vardarbīgu apiešanos ar mazgadīgo, ja ar to mazgadīgajam nodarītas fiziskas vai psihiskas ciešanas un ja tās nodarījušas personas, no kurām cietušais ir materiāli vai citādi atkarīgs.

Par šādu noziegumu likums kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai arī naudas sodu.

Aizturētais bērnu tēvs šobrīd atrodas izolatorā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!