Foto: LETA

Par bankas darbinieka nošaušanu kinoteātrī "Citadele" apsūdzētais jurists Nikolajs Zikovs otrdien lūdza Rīga apgabaltiesai uz stundu atlikt viņa pēdējā vārda uzklausīšanu, jo viņam radās problēmas ar sirdi.

Zikovs tiesas sēdes laikā paziņoja, ka konvojs esot atņēmis viņam sirdszāles, un lūdza tiesu tās viņam izsniegt. Viņš sūdzējās, ka sirgst ar aritmiju, un pirms nebūs iedzēris zāles, pēdējo vārdu teikt nevarēs.

Tiesa nolēma Zikova lūgumu apmierināt, tiesas sēdi uz brīdi atliekot.
Zikovu aizveda no tiesas zāles, un pie viņa ieradusies ātrā medicīniskā palīdzība. Sēdi plānots sākt vēlāk.

Cietušo advokāts Romualds Vansovičs žurnālistiem atzīmēja, ka šī gan ir pirmā reize, kad Zikovs tiesā sūdzētos par veselību, bet tiesas materiālos esot mediķu izziņa par apsūdzētā sirds problēmām.

Jau ziņots, ka prokurore Jekaterina Kušakova iepriekš lūdza tiesu piespriest Zikovam 17 gadu cietumā, kā arī policijas kontroli uz diviem gadiem un mantas konfiskāciju. Apsūdzētais pie kriminālatbildības saukts par slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos, ja tā izdarīta vairāku personu dzīvībai bīstamā veidā.

Zikovs 2011.gada 19.februārī kinoteātrī "Citadele" pēc konfliktēšanas nošāva bankas "Citadele" augsta ranga darbinieku Aigaru Egli. Divas dienas pēc tam 21.februārī tiesa piemēroja Zikovam apcietinājumu un viņš cietumā atrodas līdz pat šim brīdim.

Konflikts starp cietušo un Zikovu izcēlies par to, ka Zikovs pārāk skaļi seansa sākumā trokšņojis un čaukstinājis našķu turzu. Pēc tam jurists uzlējis ūdeni Eglem.

Zikova advokāts iepriekš apgalvoja, ka uzbrukums notika filmas beigās, kad cietušais viņa klientu esot centies satvert, aizstāvoties Zikovs izrāvis ieroci, un atskanējuši šāvieni.

Zikovs vainu noziegumā atzīst daļēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!