Foto: DELFI
Ķīpsalas slepkavību lietā apsūdzētajam jaunietim noteikta tiesu psihiatriskā un psiholoģiskā ekspertīze, pastāstīja apsūdzētā aizstāve zvērināta advokāte Olita Kauce.

Viņa norādīja, ka uz iepriekšējo tiesas sēdi aicinātais psihiatriskās ekspertīzes veicējs Arnis Rutkis, būdams psihiatrs, nevis psihologs, nespēja atbildēt uz daudziem jautājumiem par slepkavībās apsūdzētā jaunieša personību. Savukārt, lai pilnībā izpētītu apstākļus, kas varēja ietekmēt jaunieša liecības un viņa rīcību, būtu nepieciešams veikt arī psiholoģisko ekspertīzi.

Tiesa ar ekspertīzes rezultātiem tiks iepazīstināta, tiklīdz ekspertīze būs beigusies. Iespējams, tas varētu notikt jau nākamajā sēdē, kas Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesā paredzēta 26.maijā, stāstīja Kauce.

Jau ziņots, ka Ķīpsalas slepkavību lietā apsūdzētais jaunietis Ņikita Konokotovs psihiatriskajā ekspertīzē atzīts par pieskaitāmu, taču viņam ir konstatēti organiskie personības traucējumi, kas izpaužas kā ne visai pareiza uzvedība, piemēram, cilvēks var būt hiperaktīvs, var būt pārāk liela aktivitāte un agresivitāte. Šie traucējumi ne vienmēr ir pamanāmi, neadekvāta uzvedība var būt tikai atsevišķās situācijās. Ekspertīzes veicējs Rutkis iepriekš norādīja, ka minētie traucējumi nevarēja ietekmēt Konokotova spēju saprast un vadīt savu darbību.

Jau ziņots, ka Konokotovs tiek turēts aizdomās par divām 2014.gada decembrī izdarītām sieviešu slepkavībām Ķīpsalā. Saskaņā ar lēmumu par personas saukšanu pie kriminālatbildības, apsūdzētais Ņikita Konokotovs uzbruka cietušajām, pielietoja fizisku vardarbību, cietušās žņaudzot un vairākkārt sitot ar koka nūju pa dzīvībai svarīgām ķermeņa daļām, kā arī ņirgājās par saviem upuriem slepkavību izdarīšanas laikā.

Pēc pielietotās vardarbības apsūdzētais pārmeklēja noslepkavotās sievietes. 6.decembrī apsūdzētajam nolaupīt mantu apsūdzētajam neizdevās, jo cietušajai tās nebija, bet 18.decembrī apsūdzētais no otras cietušās sievietes somas nolaupīja mobilo telefonu un naudu piecu eiro apmērā, kā arī personas apliecinošu dokumentu.

1996.gadā dzimušais jaunietis apsūdzēts par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja tā izdarīta ar sevišķu cietsirdību un tā saistīta ar laupīšanu, par ko var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Tāpat jaunietis tiek apsūdzēts par dokumenta, kas piešķir tiesības vai atbrīvo no pienākumiem, zīmoga vai spiedoga nolaupīšanu, noslēpšanu, tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, kā arī par nolaupītā dokumenta, zīmoga vai spiedoga izmantošanu vai realizēšanu, par ko var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Apsūdzētais Konokotovs patlaban atrodas apcietinājumā un uz tiesas sēdi viņu konvojēja policija.

Advokāte Kauce sacīja, ka Konokotovs konkrētajās inkriminētajās apsūdzībās savu vainu neatzīst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!