Foto: F64
Jelgavas slimnīcas vadītājam un Jelgavas domes deputātam Andrim Ķipuram (JL), kuru Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) tur aizdomās par kukuļņemšanu, piemērots drošības līdzeklis - aizliegums ieņemt amatu ar pārstāvības paraksta tiesībām SIA "Jelgavas pilsētas slimnīca", informē portāls "zz.lv".

Par to paziņojumu no KNAB Jelgavas pilsētas pašvaldībai piederošo kapitāla daļu turētāja pārstāvis saņēmis 16.maijā, portālu informēja pašvaldības preses sekretāre Līga Klismeta.

Tāpēc trešdien notiks SIA dalībnieku ārkārtas sapulce, par kuras lēmumiem dome informēs sniegta pēc sapulces.

Tā kā KNAB pieņemtie lēmumi nav saistīti ar Ķipura kā Jelgavas domes deputāta darbu, viņš turpinās pildīt deputāta pienākumus, norāda Klismeta.

Jau vēstīts, ka KNAB pagājušajā piektdienā par kukuļošanu aizturējis SIA "Jelgavas pilsētas slimnīca" valdes locekli Ķipuru un slimnīcas nodaļas vadītāju, kā arī divus komercuzņēmumu vadītājus. KNAB rīcībā esošie pierādījumi liecina, ka SIA "Jelgavas pilsētas slimnīca" valdes loceklis, būdams valsts amatpersona, laikā no 2010.gada novembra līdz 2011.gada 13.maijam no divu komercuzņēmumu valžu priekšsēdētājiem pieņēma kukuļus ne mazāk kā 3700 latu apmērā saistībā ar slimnīcas iepirkto medicīnas aprīkojumu.

Savukārt slimnīcas nodaļas vadītājs, būdams pašvaldības iestādes darbinieks, kas nav valsts amatpersona, no komercuzņēmumu vadītājiem pieprasīja un pieņēma prettiesisku labumu 300 latu apmērā. Pēc portāla "zz.lv" neoficiālas informācijas, otrs aizturētais Jelgavas slimnīcas darbinieks, iespējams, ir Diagnostiskās radioloģijas nodaļas vadītājs Edmunds Kalniņš.

Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) informācija liecina, ka laikā no pērnā gada novembra līdz šā gada maijam Jelgavas slimnīca veikusi vairākus medicīnas iekārtu iepirkumus. Trijos iepirkumos par kopējo līguma summu 112 376 latu uzvarējusi SIA "Digiteks", 8800 latu vērtu līgumu ieguvusi SIA "Prolux", 7358 latus – SIA "B. Braun Medical SIA", 39 060 latu - SIA "Medeksperts", 6546 latu - SIA "Olympus Latvia", 53 000 latu - SIA "NMS Grupa", bet 8550 latu - SIA "Nord Technology".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!